avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atestatul pentru moped este valabil in Italia?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atestatul pentru moped este valabil in Italia?

salutari de curind mi-am scos un atestat, pentru un moped "scuter"
problema este ca in februarie merg in italia si as vrea sa-l iau cu mine .
dar din cite ...am auzit , nu se poate face uz de el in italia...
intrebarea mea este de ce nu pot sa-l folosesc acolo???? ce nu indelpinesc aceste atestate ?
am mai auzi pe cineva ca era sa-i confiste scuterul din cauza acestui atestat
ce safac?
pentru ca as da acolo pentru atestat dar nu am rezidenta ,si nu pot sa fac nici lucrul
acesta
stie careva ,ce pot sa fac???/
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:32, 27 Decembrie 2011
Detineti permis de conducere minim cat. B?
Din cate stiu in majoritatea statelor din UE este permisa conducerea unui moped/scuter/atv daca detineti permis de conducere cat. B (daca aveati A-ul nu cred ca mai erau indoieli in aceasta privinta) in conformitate cu normele europene (permis tip nou daca nu trebuie schimbat).
Daca legislatia lor nu permite nici asta nu aveti decat sa va conformati si sa solicitati eliberarea unui atestat chiar in Italia conform normelor legislative de acolo. Nu stiu daca va trebuie neaparat rezidenta pentru asta.
nu detin niciu-n fel de permis
am duar atestat pentru "moped"49 cm
nu inteleg de ce un permis este valabil de la o scoala auto ,si de la aceeasi scoala
un atestat ,nu este valabil !!!!!
atestatul nu este tot o lege UE ??????????
REZIDENTA trebuie sa am neaparat ,in italia .sa pot lua alt atestat
ionelushh a scris:

salutari de curind mi-am scos un atestat, pentru un moped "scuter"
problema este ca in februarie merg in italia si as vrea sa-l iau cu mine .
dar din cite ...am auzit , nu se poate face uz de el in italia...
intrebarea mea este de ce nu pot sa-l folosesc acolo???? ce nu indelpinesc aceste atestate ?
am mai auzi pe cineva ca era sa-i confiste scuterul din cauza acestui atestat
ce safac?
pentru ca as da acolo pentru atestat dar nu am rezidenta ,si nu pot sa fac nici lucrul
acesta
stie careva ,ce pot sa fac???/

Ati auzit bine, atestatele obtinute in Romania nu sunt recunoscute in Italia pentru ca aceste nu mai exista, conform legislatiei interne, prin urmare, nu pot fi recunoscute atestate care nu au echivalare.
Pentru a conduce un moped in Italia aveti nevoie de permis de conducere pentru categoria respectiva, (mopede cu 2 roti (categoria L1e) cu viteza maxima nu mai mare de 45 km/h, cu o capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 50 cm³ .

Articolo 3
Modifiche all'articolo 116 del Codice della strada, in materia di patente e di abilitazione professionale per la guida di motoveicoli e autoveicoli
1. L'articolo 116 del Codice della strada è sostituito dal seguente:
«Art. 116 (Patente e abilitazioni professionali per la guida di veicoli a motore). - 1. Non si possono guidare ciclomotori, motocicli, tricicli, quadricicli e autoveicoli senza aver conseguito la patente di guida ed, ove richieste, le abilitazioni professionali.
...
Modifiche all'articolo 120 del Codice della strada
1. All'articolo 120 del Codice della strada sono apportate le seguenti modificazioni:
a) al comma 1, le parole: «, il certificato di abilitazione professionale per la guida di motoveicoli e il certificato di idoneità alla guida di ciclomotori» sono soppresse;

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Singura solutie este sa obtineti un permis de conducere in Romania cu care nu veti avea probleme sa circulati pe teritoriul Italiei.
[ link extern ]
L.C.

Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Indiferent ce ganduri va veti face este bine sa consultati legislatia Italiana si sa conformati acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat pentru conducere atv ContSters103316 ContSters103316 Copii peste 16 ani care circula cu un ATV de 49 cmc sunt obligati sa detina un atestat? In 195 nu am gasit dar politistii asa spun. Daca opreste copilul si nu ... (vezi toată discuția)
Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)