avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort provocat de alcool
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort provocat de alcool

buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am depus dosarul cu privire la divort la tribunal, insa am primit termen in ianuarie 2012. motivele intentarii divortului sunt in principiu consumul de alcool si actele de violenta ale sotului. din aceasta cauza am fost nevoita si sa parasesc domiciliul stabil impreuna cu copii majori. cum as putea proceda in continuare in conditiile in care el a ramas in continuare in apartament, iar pana anul viitor chiria ar putea sa fie o problema?
va multumesc.
Partile merg la mediator tocmai pentru ca nu se inteleg, pentru a fi sprijinite sa ajunga la un acord comun.
In aceasta ipoteza, apeleaza dna la mediator si ii trimite sotului o invitatie la mediere.
Popa Elena a scris:

... Daca se incheie acord de mediere, il depuneti la dosarul de divort si faceti cerere de preschimbare a termenului de judecatata.
...


Dupa incheierea acordului de mediere, acesta se depune la instanta iar instanta trebuie sa se pronunte de indata, in camera de consiliu, asupra divortului, situatie in care nu mai are importanta termenul dat de instanta.

Atentie! La notar sau administrativ puteti divorta numai daca ambii soti sunt de acord si daca nu au rezultat minori din casatorie.
si unde as putea gasi un astfel de mediator?
carmen90 a scris:

si unde as putea gasi un astfel de mediator?

O cautare pe internet sau in Tabloul mediatorilor, de pe sit-ul Consiliului de mediere: [ link extern ]

Cautati in functie de localitatea de domiciliu.
as mai avea o intrebare in legatura cu subiectul deschis anterior. in calitate de fiica majora dar inca studenta, aflata in intretinerea mamei, care sunt obligatiile concrete ale tatalui fata de mine si in ce circumstante ar trebui sa ii fie atribuite?
multumesc
fiica majora are dreptul de a primi pensie de la tata pana la max 26 de ani. isi actioneaza singura tatal in judecata pt pensie de intretinere. ataseaza cererii acte doveditoare ca urmeaza cursurile unei facultati si o adeverinta de la fisc ca nu obtine venituri. indicati instantei locul de munca al tatalui daca lucreaza si cunoasteti

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)