avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii imobil

Am urmatoarea problema, locuiesc la etajul patru al unui bloc cu 4 nivele, bloc care nu mai apartine de nici o asociatie de proprietari ,datorita trecerii anilor au inceput sa apara probleme atunci cand afara ploua ,eu fiind cel mai afectat de aceeata problema doresc sa izolez plafonul si as dori sa imi spuneti daca mai exista vreo lege care obliga si ceilalti locatari ai scarii sau cei de pe aceelasi palier cu mine sa participe la reparatia plafonului ce demersuri trebuie facute in aceest sens si ce sanse de reusita ar fi in aceest sens .
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:23, 21 Februarie 2011
Exista Legea Nr. 230/2007 dar cu conditia sa infiintati o asociatie de proprietari cu personalitate juridica.
Cotele de intretinere cum si unde le platiti? Cine vi le calculeaza, cine plateste facturile? Cine stabileste legatura intre proprietari si furnizori, cine repara si cum vreo teava care se sparge? Aveti personal care munceste pentru acel bloc? Cum il platiti, cine l-a angajat?
Avem separare la apa , gaz ,curent fiecare platim factura la furnizor , femeie de servici platim fiecare apartament , de cand am iesit din asociatie nu au fost probleme conductele de apa sunt noi canalizare schimbata a rama singura problema acoperisul ...de aceea am intrebat daca puteti sa ma indrumati cum ar fi cel mai bine sa fac si legal in aceelasi timp
Acoperisul este proprietate comuna, motiv pentru care contravaloarea facturii se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza de proprietate.
Si, totusi, listele de intretinere cine vi le calculeaza, cine plateste facturile de energie pe scara, caldura, apa calda?
Daca nu aveti asociatie, atunci faceti o adunare cu toti locatarii, delegati pe unul sau doi dintre dv. care e mai priceput sa faca rost de oferte si sa discute cu prestatorii, va expune ofertele, alegeti una din oferte si costurile le impartiti intre dv. proportional cu suprafata apartamentului. Problema ar fi din partea firmei cu care alegeti sa faceti lucrarea in sensul ca s-ar putea sa nu vrea sa lucreze cu un bloc care nu are un reprezentant legal, cu semnatura si stampila legala, dar....s-ar putea pe de alta parte sa se arunce la pret sau sa va faca o lucrare de proasta calitate, fara garantie. Nu veti avea cum sa-i chemati in judecata, nefiind persoana juridica.
Dar sa speram ca nu va fi cazul!

Sa stiti ca este o sugestie numai ca sa va puteti face treaba de urgenta.
In perspectiva trebuie sa va infiintati asociatia, ca s-ar putea sa apara si alte probleme.

Alte discuții în legătură

Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)