avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament in caz de divort

Buna seara!
As dori sa ma casatoresc momentan locuind impreuna cu prietena mea in apartamentul meu proprietate personala cumparat de parinti cu ceva timp in urma.Intrebarea este daca divortez ulterior acesta intra la partaj adica la bunuri comune sau este bun personal si nu poate fi urmarit de instanta in acest scop
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:40, 21 Februarie 2011
nu va intra la partajul bunurilor comune! bunurile dobandite anterior casatoriei sunt bunuri proprii, indiferent pana cand va durata casatoria respectiva!
Este bun propriu,iar in caz de divort nu poate fi supus partajului,potrivit Codului Familiei.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Merci pt. raspunsuri

Si as mai avea o intrebare nu vreau sa mai deschid alt topic.Este vorba despre un prieten de-al meu care are o situatie relativ similara in sensul ca a cumparat prin credit ipotecar un apartament in nume personal urmand a plati ratele in urmatorii 30 de ani dupa care s-a casatorit si vrea sa stie daca in caz de divort fosta sotie are drept la partaj stiind fiind faptul ca si ea l-a ajutat cu bani la rate in anumite momente mai dificile
Imobilul nu va intra in masa partajabila, dar sotia va avea un drept de creanta. Adica banii cu care l-a ajutat sa plateasca ratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Protejarea casei (credit ipotecar) inainte de casatorie la un potential divort japonia japonia [b]necasatorita fiind am contractat un credit ipotecar pe 35 ani. dupa ce am achitat 3 ani.. trebuie sa ma casatoresc.. si ma gandesc cum sa imi protejez ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)