avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Am un proces de uzucapiune de 4 ani, problema este ca in acest timp am de a face cu tot felul de indivizi, care pretind ca au procura de la adversarii mei (pretinsii mostenitori) pe care ii reprezinta si au drept de semnatura si decizie in actualul proces care nici nu sa terminat, sub motivatia ca le-au dat o suma de bani in cazul daca ei castiga devin propietari. Mie mi se pare ca seamana a mafie imobiliara si as dori sa-mi spuneti daca pot sesiza organele de control si daca e legal cum a procedat, fiind vb de mai multe pers. diferite la intervale de timp destul de mari.Mentionez ca am citit procurile lor si sant semnate de un notar.(din pacate acelasi).;)
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:28, 20 Februarie 2011
Daca au procura ,acesti mandatari nu pot decat sa reprezinte partea in proces,avand intr-adevar drept de semnatura,dar....doat atat.In ceea ce priveste faptul ca ei afirma ca vor deveni propietari in cazul in care castiga...este aberant.


CAP. 4 Reprezentarea partilor in judecata

Art. 67
Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.
Mandatarul cu procura generala poate sa reprezinte in judecata pe mandant, numai daca acest drept i-a fost dat anume.
Daca cel care a dat procura generala nu are domiciliu si nici resedinta in tara, sau daca procura este data unui prepus, dreptul de reprezentare in judecata se presupune dat.

Art. 68
Procura pentru exercitiul dreptului de chemare in judecata sau de reprezentare in judecata trebuie facuta prin inscris sub semnatura legalizata; in cazul cand procura este data unui avocat, semnatura va fi certificata potrivit legii avocatilor.
Dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta.
Mandatul este presupus dat pentru toate actele judecatii, chiar daca nu cuprinde nici o aratare in aceasta privinta; el poate fi insa restrans numai la anumite acte sau pentru anumita instanta.
Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezinta partea.
Asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la al patrulea grad inclusiv.
De asemenea asistarea de catre avocat nu este ceruta la judecatorii cand partea este reprezentata prin sot sau ruda pana la al patrulea grad inclusiv.

Art. 69
Recunoasterile privitoare la drepturile in judecata, renuntarile, cum si propunerile de tranzactie nu se pot face decat in temeiul unei procuri speciale.
Avocatul care a asistat pe o parte la judecarea pricinii, chiar fara mandat, poate face orice acte pentru pastrarea drepturilor supuse unui termen si care s-ar pierde prin neexercitarea lor la timp. El poate sa exercite de asemenea orice cale de atac impotriva hotararii date; in acest caz insa, toate actele de procedura se vor indeplini numai fata de partea insasi.

Art. 70
Cand dreptul de reprezentare izvoraste din lege sau dintr-o dispozitie judecatoreasca, asistarea reprezentantului de catre un avocat nu este obligatorie.

Art. 71
Mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat si nici daca acesta a devenit incapabil. Mandatul dainuieste pana la retragerea lui de catre mostenitori sau de catre reprezentantul legal al incapabilului.

Art. 72
Renuntarea sau retragerea mandatului nu poate fi opusa celeilalte parti decat de la comunicare, afara numai daca a fost facuta in sedinta in prezenta partii.
Mandatarul care renunta la imputernicire este tinut sa instiinteze atat pe cel care i-a dat mandatul cat si instanta, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de infatisare sau de implinirea termenelor cailor de atac.

Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Bineinteles ca puteti face o plangere penala la Parchet in caz ca procurile nu par autentice sau acei indivizi va ameninta.
Mihail-Mihai a scris:

Bineinteles ca puteti face o plangere penala la Parchet in caz ca procurile nu par autentice sau acei indivizi va ameninta.


Din moment ce sunt procuri notariale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta ContSters48919 ContSters48919 Intr-un proces de declarare judecatoreasca a disparitiei pot si reprezentat in instanta de o alta persoana fizica prin mandat la notar? (procura) (vezi toată discuția)
Procedura reprezentarii in instanta claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Detin un mandat pentru a reprezenta in instanta o ruda. Mandatul a fost realizat la notar. Ceea ce nu stiu e ... (vezi toată discuția)
Procura de reprezentare sammy44 sammy44 Fostul sot a semnat o hartie la notariat cu tatal sau pt. a-l reprezenta oriunde si acum fostul socru ma ameninta ca de-acum incolo cu el ma voi judeca in ... (vezi toată discuția)