avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Am cerut in instanta recalcularea pensiei alimentare. Prin adeverinta trimisa de intreprinderea unde lucreaza fostul sot, se dovedeste ca salariul este mai mic decat ce stiam eu si in consecinta pensia va ramane la fel ca si pana acum. Se pare ca el a adus o adeverinta de salariu pe o singura luna, unde a castigat mai putin . I-am verificat insa fisa fiscala iar acolo scrie clar ca venitul lui este ceva mai mare. Pot face recurs si sa cer in instanta fisa fiscala pe anul in curs? Dar de ce nu s-a procedat asa de la bun inceput? Nu trebuia sa se ia in calcul venitul pe tot anul trecut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 21:53, 20 Februarie 2011
Pnesia de intretinere se raporteaza la venitul lunar, daca cumva a avut un salariu mai mare anterior si acum mai mic, veti obtine pensia la nivelul salariului actual. Totodata, presupun ca pensia este stabilita in cota procentuala, asadar daca v-a virat mai putin puteti recupera diferenta de suma pe lunile trecute.Proba despre care vorbiti ar fi admisibila pe instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor elena87 elena87 Buna ziua . Va deranjez cu o mica problema aparuta - referitor la un procesmajorare pensie alimentara minor. O instanta a decis majorarea pensie in favoarea ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte? catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua, In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)