avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ?

Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o lista/tabel, cum vrea? Este corect ca listele afisate sa nu fie semnate si stampilate nici de catre presedinte si nici de cenzor ci, doar de administrator ? Pe listele afisate nu trebuie sa fie trecute si facturile emise de catre furnizori,(nr.si valoarea facturii )?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 08:23, 25 Februarie 2011
Nu este in mod cert un anumit model tipizat dar exista modele orientative in anexele la legea 230/2007 .

Obligatoriu listele de plata la intretinere, trebuie semante de Presedinte, cenzor, administrator si stampilate .

În conformitate cu dispoziţiile art. 12, pct. A, lit. d) din Hotărârea nr. 1588/2007 – Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 :
(12) „ Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile “

Prin urmare aveti posibilitate sa contestati ce este afisat si ulterior daca nu vi se raspunde ori nu sunteti deacord cu ce vi se raspunde, reclamati la serviciul specializat din primarie .
juristconsult a scris:

Nu este in mod cert un anumit model tipizat dar exista modele orientative in anexele la legea 230/2007 .

Unde putem gasi aceste modele orientative, in care anexe la legea 230/2007?
Intradevar nu in anexele la Lege ci in Asociatia de proprietari - gid practic - editura Nicoara - Morosan . - Contabilitatea asociatiei de propietari - Ordinul 1969/2007
Pai da, asa se poate studia si "Monografie contabila completa" de A.T. Capitolul XXII "Contabilite in partida simpla" ce are la puctul 5. Ordinul 1969/2007.
Adica oricum si oriunde cautam este acelasi ordin.
Problema este ca, in urma minunatului ordin ANRSC si aceste modele nu prea mai au valabilitate, si nu am afirmat ca fiind modele absolute, ci doar exista, din pacate in Romania prea multe asociatii isi defasoara activitatea dupa ureche si bunul plac al presedintilor .

Interesan in off topic stiiti ca cineva sa fi contestat pentru nelegalitate, in instanta Ordinul ANRSC nr. 343/2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel intretinere serban_alin85 serban_alin85 De ceva timp la noi se afiseaza tabelul de intretinere fara sa fie semnat de catre cineva (administrator, presedinte, cenzonr) iar in acest tabel nu este ... (vezi toată discuția)
Nulitate liste plata scarlet scarlet listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)