avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune dar si bunurile PFA???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune dar si bunurile PFA???

-am divortat si urmeaza sa intoduc partajul.
-in urma divortului fetita (11ani)a fost incrdintata mamei,
-ele locuiesc in apartamentul comun, eu locuiesc cu chirie
-Fetita doreste drepturi de vizita extinsa = cum procedez???
-bunuri de partajat :apartament, masina , doua terenuri,10000mii RON datorie CEC, ramas din 24000 RON, (ratele sunt platite in continuare de mine, imprumutul fiind pe numele meu in timpul casatoriei),un PFA pe numele meu cu investitii realizate cu sprijin SAPARD 10000 EURO pe unul din terenuri(eu fiind unic administrator)
~CUM SE IMPART BUNURILE COMUNE???
~DAR bunurile PFA-ului
~PLATIM AMBELE PARTI TAXA DE EVALUARE??? CAT???
~DACA NU NE CONVINE PARTAJUL CUM SE PROCEDEAZA???

Bunurile comune se impart in procente egale. Daca unul din soti face dovada ca a avut o contributie mai mare la achizitionarea lor, atunci se vor imparti in procentul pe care il va dovedi. Daca instanta a dispus expertiza, da, se va achita onorariul pentru expert in parti egale. Daca dovediti cu acte ca bunurile PFA-ului va apartin in exclusivitate, vi se vor atribui. Daca nu, se vor imparti. Creditul la banca se va partaja si el, dar trebuie, de asemenea dovedit ca a folosit ambilor soti. Daca nu, il va achita in continuare doar unul din soti. Veti stabili in instanta impartirea bunurilor. Daca nu, va stabili instanta. Daca se da sentinta si nu sunteti de acord cu impartirea, veti putea face apel/recurs.
In legatura cu dreptul de vizita, el fiind stabilit odata cu sentinta de divort, va trebui sa introduceti o actiune separata cu solicitarea dvs.-drept de vizita extins.
bunurile PFA sunt ale dumneavoastra.
Celelelte bunuri si datorii se prejuma a fi in cote egale ale ambilor soti si se vor imparti, daca nu se face dovada ca unul dintre soti a contribuit mai mult si se cere o cota majorata.
Dreptul la a avea legaturi personale cu minora este prevazut de lege. Daca minora doreste un program prelungit aveti toate sansele, ca pe calea unei actiuni in instanta, unde va fi ascultata minora, avand peste 10 ani, sa obtineti un program mai lung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alim/divort kit13 kit13 Eu si sotul meu suntem casatoriti din 2008 si avem din 2010 o fetita. In urma divortului as dori sa stiu ce drepturi ar avea el asupra ei si cam ce procent ii ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj bunuri comune ionpavelarh ionpavelarh pronuntarea divortului la un notar presupune si impartirea bunurilor comune din timpul casatoriei sau ulterior se va face partajul prin proces respectiv prin ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)