avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alim/divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alim/divort

Eu si sotul meu suntem casatoriti din 2008 si avem din 2010 o fetita. In urma divortului as dori sa stiu ce drepturi ar avea el asupra ei si cam ce procent ii ofera ca pensie alimentara. De asemenea, avem o masina (singurul nostru bun material) si as dori sa stiu daca avem drepturi egale asupra ei. Mentionez ca e luata in timpul casniciei dar e pe numele lui. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:10, 4 Iulie 2011
doriti sa divortati si vreti sa vedeti daca e "profitabil" ? Din nici un punct de vedere nu este profitabil ! Pana nu stim detaliile problemei, nu ne putem pronunta in cunostiinta de cauza. Ne putem doar, "da cu presupusul" .1. Incredintarea copilului in caz de divort, nu se face "automat" la mama...:confused: 2. parintele caruia nu i s-a incredintat minor ( fetita e minora?) poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere ( depinde de ce venituri realizeaza) 3. masina, daca este bun comun, se imparte, ca valoare, la ambi soti.
In situatia in care veti obtine incredintarea minorei, pensia se va stabili in cuantum maxim de 25% din venitul net realizat de catre tata sau raportata la venitum minim pe economie ,in situatia in care acesta nu realizeaza venituri sau lucreaza fara forme legale.
2.Avand un vedere ca masina este achizitionata in timpul casatoriei, aceasta are calitatea de bun comun si este supusa partajului de bunuri comune
Ea poate fi partajata in cote de 1/ 2 pentru fiecare sau cota majorata pentru unul dinte soti, in functie de contributia avuta la achizitionarea acesteia.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu custodie si partaj Ninetta Ninetta Sunt casatorita din 1992 si locuiesc in Bucuresti,avem impreuna o fetita de 12 ani, in luna decembrie sunt chemata in instanta pentru FOND divort cu copii.Din ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei in caz de divort dunare dunare Va scriu in numele unei rude care dupa 21 de ani de casatorie se afla in pragul unui divort. Sotul are pe altcineva si inca nu e hotarat ce va face cu viata ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii + partaj dupa divort steluta79 steluta79 Buna ziua, Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)