avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort cu custodie si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort cu custodie si partaj

Sunt casatorita din 1992 si locuiesc in Bucuresti,avem impreuna o fetita de 12 ani, in luna decembrie sunt chemata in instanta pentru FOND divort cu copii.Din cauza relatiei dintre noi care de o perioada destul de lunga a inceput sa se raceasca definitiv deorece era foarte violent,mereu nervos si uneori chiar ajungea sa ma loveasca pe mine si chiar si copilul eu am parasit domiciliu ,copilul ramanad cu el.Avem impreuna o garsoniera cumparata de acesta inainte de casatorie si tot inainte o casa la curte lasata mostenire in urma deceselor parintilor lui. Casa la curte a fost lasata mostenire inainte de casatorie sotului si surorii acesteia , ulterior sora a cedat partea ei sotului.
Motivul actiunii lui este urmatorul
casatoria noastra s-a incheiat mai de mult
eu nu m-am ocupat de fiica noastra minora astfel ocupandu-se singur de cresterea si intretinerea ei
a facut un efort pentru binele copilului si m-a sunat de nenumarate ori sa-mi fac un program de a sta cu copilul
spunand ca acest lucru este greu de realizat iar eu am ales sa-mi retraiesc tineretea.

solicita sa-i fie incredintata fetita spre crestere si educare cu obligatia mea la plata unei pensii alimentare
desfacerea casatoriei sa fie din vina mea

tin sa evidentiez ca sotul meu nu lucreaza de cativa ani cu carte de munca ,lucrand doar o parte din an pe unde gaseste
acasa am fost doar de cateva ori pana acesta mi-a luat cheile ,acum nu am cu ce intra cu toate ca acesta imi spune ca ar trebui sa-mi fac timp sa vad copilul
A-si dori daca se poate sa ma sfatuiti ce pot face si cum sa nu raman fara nimic
Cum pot sa-mi recastig fetita in divort
Cum se face partajul daca eu nu am avut nici o proprietate inainte de casatorie
Daca pierd fetita cu ce pot sa raman

multumesc pentru timpul acordat si sper sa ma ajutati,cu deosebita stima o mama disperata:(
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 29 Octombrie 2009
Pentru minora, merita sa luptati. Veniti cu probe la instanta de fond ca aveti posibilitatea (moral si material) sa va ocupati de cresterea si educarea minorei, si sa speram ca lucrurile vor fi o.k. La solutionarea divortului, instanta va avea in vedere si dorinta minorei care, avand peste 10 ani, va fi ascultata, in sensul ca va fi intrebata la care din parinti doreste sa ramana.
Cu privire la bunuri, acestea fiind dobandite anterior incheierii casatoriei, nu se poate pune problema de partaj. Asta doar daca nu ati contribuit si dvs. cu bani la achizitionarea garsonierei.
in sa evidentiez ca sotul meu nu lucreaza de cativa ani cu carte de munca ucrand doar o parte din an pe unde gaseste

Chiar daca sotul dumneavoastra nu realizeaza venituri reglementate legal , dreptul la pensie de intretinere, nu va fi , nicidecum , ingradit in acest mod.
Instanta, raportandu-se la salariul minim pe economie , poate stabili o pensie care atinge plafonul maximal de 1/4 ., pentru un copil.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va trebui sa depuneti cerere reconventionala si intampinare .
solicitati dvs incredintarea minorei spre crestere si educare si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
in principiu, referitor la cele doua imobile, acestea fiind dobandite anterior casatoriei , constituie bunuri proprii ale sotului .
dar daca au operat renovari /imbunatatiri aduse imobilelor pe perioada casatoriei beneficiati de un drept de creanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cel mai bun avocat ,specializat pe divorturi, din timisoara carmenis carmenis Sint mama a unei fetite de 2 ani si 4 luni,casatorita din 2006.Doresc sa divortez ,sotul este agresiv verbal si fizic,am scos un act medico-legal care ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort gabitzzu gabitzzu as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul ... (vezi toată discuția)
Divort iama iama Buna seara, O sa va spun pe scurt povestea mea. Sunt casatorita de 9 ani, am o fetita de 5 ani. Sotul meu a inceput sa lucreze peste hotare acum 4 ani.Se ... (vezi toată discuția)