avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort

as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul as dori sa dau divort insa sotul are concediul postnatal deoarece din cauza geloziei nu a lasat sa merg la servici. noi locuim cu parintii mei iar eu sunt luata in spatiu dupa casatorie acasa la parintii mei. v-as ruga sa imi spuneti cum as putea face sa mi se acorde mie custodia fetitei? va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:47, 10 Noiembrie 2009
Solicitati instantei in cadrul unui eventual proces de divort incredintarea minorei catre dumneavoastra.
Practica instantelor romanesti este de a tine cont de interesele copiilor minori si de a incredinta minorii la varste atat de fragede mamelor. Din ceea ce ati expus aici aveti toate sansele ca instanta sa aprecieze ca este in beneficiul minorei incredintarea sa catre mama.
Mamele pot asigura (avand in vedere varsta) cel mai bine nevoile minorilor de crestere si educare, de dezvoltare armonioasa fizica si psihica.
Fiind un lucru important pentru dvs. va recomand angajarea unui avocat sau jurist cunoscator al problemelor de dreptul familiei care sa va poata asista in proces.
avand in vedere varsta minorului, instanta va va acorda in mod sigur custodia acestuia .
de regula , instantele din ro incredinteaza copiii minori mamelor . insa exista si exceptii binenteles.
solicitati in cadrul actiunii de divort si incredintarea minorului catre dvs , de ase -menea si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere .
va multumesc pentru raspunsuri, dar tinand cont k eu nu am nici un venit din motivele invocate anterior iar sotul are concediul postnatal nu este o dificultate pentru mine? noi nu avem nevoie de partaj si chiar de avem o masina si alte lucruri de genul acesta; eu cedez orice in favoarea copilului nu imi trebuie nimic altceva decat copilul insa el ma ameninta k imi ia copilul numai sa imi faca rau desi el e constient k nu ar putea avea grija de copil. nu reneg faptul ca o iubeste insa de cand am nacut copilul el nu a stat niciodata cu el, nu i-a dat sa manance, nu l-a schimbat... nu vreau sa il indepartez ce copil dar vreau sa stea cu mine deoarece consider ca eu sunt cea mai in masura sa ma ocup atat de nevoile personale ale copilului cat si de educatia acestuia
Solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului, incredintarea spre crestere si educare a minorei, pensie de intretinere pt minor.avand in vedere faptul ca minora este foarte mica cu siguranta va fi incredintata mamei.Specificati in actiune tot ce ne-ati spus si noua"sotul are concediul postnatal deoarece din cauza geloziei nu a lasat sa merg la servici"
IN primul rand trebuie sa va angajati ca sa aveti cum divedi ca aveti din ce creste copilul. Si mai trebuie sa dovediti ca il puteti si creste si merge la munca.
Stiu, nu e drept, nu e usor... asta e realitatea.
NU vad de ce o instanta ar incredinta un minor unui parinte fara loc de munca si/sau alte venituri si nu cred ca as risca sa introduc actiune inainte sa am un venit.
Sigur, dv. puteti alege altceva, insa va arat ca o instanta inati se uta la veniturile parintilor; nu la valoarea, ci daca ele exista ori ba.

Partea cu gelozia trebuie s-o dovediti cu martori, sa fi avut poate un serviciu inainte de casatorie... la fel trebuie dovedit si ca dv. ingrijeati copilul zilnic?: mancare, baita... amintiti si pana cand a fost copilul alaptat la san daca e cazul.

Contactati apoi un avocat sa va spuna cateva cuvinte despre cum decurge un divort, daca va permiteti angajati unul pentru proces...
Aratati instantei si ca aveti unde sta, ca parintii va sustin...
Succes si fruntea sus! Nu porniti demoralizata la drum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului adryanutza adryanutza buna ziua!am un copil de 3 luni iar tatal nu la vazut de la o luna iar acu imi tr mesaje p tel k o sa mi ia fata k a vorbit cu un avokt si poate.as vrea sa mi ... (vezi toată discuția)
Custodie bebe 1 anisor Hade Hade Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator: vreau sa divortez, dar am o fetita de un anisor si problema este ca de cand ne-am casatorit, din 2005 eu nu am ... (vezi toată discuția)
Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)