avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie bebe 1 anisor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie bebe 1 anisor

Buna ziua!
Problema mea sta in felul urmator: vreau sa divortez, dar am o fetita de un anisor si problema este ca de cand ne-am casatorit, din 2005 eu nu am mai lucrat, plus ca acum sotul meu este in "concediu de paternitate", pun ghilimele pentru ca el merge in continuare la lucru doar ca e platit la negru. Eu am un S.R.L. , dar acesta are profit abia de vreo 8 luni, si si acesta este de doar vreo 3000 ron/luna.
Intrebarea mea este: sotul meu are sanse sa-mi ia copilul? Daca are vreo importanta, mentionez fetita este foarte atasata de mine, tinand cont ca o alaptez inca, nu doarme fara mine si mai mult de 2-3 ore nu a stat niciodata fara mine. Dupa divort noi am putea sta la parintii mei care au conditii sa ne primeasca si pot sa-mi iau un job daca e necesar avand studii superioare.
Va rog mult un raspuns, asta e sigurul lucru care ma tine inapoi din a inainta cererea de divort!
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Hade, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hade , utilizator 15:30, 15 Martie 2010
Avand in vedere varsta copilului,aveti mari sanse ca acesta sa va fie incredintat.
in functie de probatoriul administrat in cauza,instanta,avand in vedere interesul superior al copilului,va decide caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul spre crestere si educare.
Daca veti dovedi cu probe ca aveti conditii optime de crestere si educare a minorului,atunci aveti mari sanse.
Multumesc de raspuns.
Stiu ca am sanse mari pentru custodie, dar ceea ce ma ingrijoreza sunt sansele lui, care nu stiu cum sunt... Faptul ca el este in concediu de paternitate cum poate influenta decizia curtii?
In nici un fel.
Avand in vedere varsta frageda a minorului, instanta va avea in vedere interesul acestuia pt o crestere si educare alaturi de mama.
De mentionat ca in procesele de incredintare, instantele din Romania dau in peste 95% din cazuri, custodia mamei, iar in celelalte cazuri este vorba de renuntari ale mamelor sau nelijenta/si altele daunatoare minorului din partea lor.
Sa dea Dumnezeu sa aveti dreptate! Va multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. divort, incredintare bebelus Erika_Alessandra Erika_Alessandra Eu si sotul vrem sa divortam. Avem o fetita de 6 luni. Ce sanse am sa-mi ramana mie fetita , avand in vedere ca nu am nici un venit? (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort gabitzzu gabitzzu as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul ... (vezi toată discuția)
Custodie acordata mamei chiar daca este in somaj? ContSters164616 ContSters164616 as dori sa stiu daca sunt temporar in somaj, as putea sa pierd custodia copilului? (vezi toată discuția)