rududoo a scris:
1. Sotia s-a pensionat anticipat-partial- incepand cu data de 07 iunie 2010. Am dubii in ceea ce priveste corectitudinea calculului facut de functionarii CP. Mai putem cere recalcularea- dupa atata timp?, bineinteles numai daca voi fi sigur dupa ce voi simula, mai ales pentru perioada in care a lucrat in gr I, pentru care cred ca s-a gresit,- ?
Nu cred ca va referiti la recalcularea drepturilor de pensie de catre casa de pensii, cred ca este vorba despre contestarea deciziei de pensie. Decizia de pensie putea fi contestata in termen de 45 de zile de la comunicarea ei.
Puteti investi instanta cu o actiune in care sa aratati ca sunteti nemultumit de punctajul mediu anual rezultat si sa solicitati, generic, recalcularea punctajului mediu anual. Trebuie sa propuneti ca proba efectuarea unei expertize contabile. Nu puteti solicita anularea deciziei de pensie daca nu mai sunteti in termen s-o contestati, puteti, cel mult, sa solicitati obligarea casei de pensii la emiterea unei noi decizii.
rududoo a scris:
2 "Contributia pentru pensie suplimentara" pentru care se acorda majorarea punctajelor anuale se ia in considerare automat ca si sporul de vechime pentru perioada dinainte de anul 2001? cum pot afla daca s-a tinut cont de aceasta
Da, contributia pentru pensia suplimentara se ia automat in calcul. Solicitati casei de pensii sa va comunice buletinele de calcul aferente deciziei, o gasiti in buletinul de calcul intitulat
"date privitoare la activitatea in munca".