avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare necontestata in termen; solicitare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare necontestata in termen; solicitare in instanta buletin calcul

Daca nu am contestat in timp util decizia de pensionare anticipata partial (2006), dupa primirea deciziei de pensionare la limita de varsta (2011) pot solicita buletinul de calcul a punctajului de pensionare?
Inteleg ca nu mai pot face contestatie acum (doar se introduc stagiile de cotizare asimilate si se anuleaza penalizarea initiala).
Pot solicita in instanta recalcularea punctajului de pensie? In caz ca acesta va creste si se emite o noua decizie de pensionare, primesc ceva retroactiv, sau numai pentru viitor?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:03, 6 Martie 2011
adari a scris:
Daca nu am contestat in timp util decizia de pensionare anticipata partial (2006), dupa primirea deciziei de pensionare la limita de varsta (2011) pot solicita buletinul de calcul a punctajului de pensionare?

Puteti sa solicitati oricand sa vi se comunice buletinele de calcul aferente deciziei de pensie emise in 2006.

adari a scris:
Inteleg ca nu mai pot face contestatie acum (doar se introduc stagiile de cotizare asimilate si se anuleaza penalizarea initiala). Pot solicita in instanta recalcularea punctajului de pensie?

Puteti sa contestati numai noua decizie de pensie si sa solicitati recalcularea punctajului mediu anual stabilit prin aceasta.

adari a scris:
In caz ca acesta va creste si se emite o noua decizie de pensionare, primesc ceva retroactiv, sau numai pentru viitor?

Depinde ce solicitati in instanta dar in primul rand depinde ce va hotara instanta. Parerea mea este ca nu aveti sanse sa primiti drepturi retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare punctaj pensie anticipata partiala rududoo rududoo Gen:f Data nasterii:16.04.1955 Intrebare: 1. Sotia s-a pensionat anticipat-partial- incepand cu data de 07 iunie 2010. Am dubii in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Recalcularea cuantumului pensiei anticipate partiale Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Va deranjez pentru a va solicita o informatie referitoare la recalcularea cuantumului pensiei anticipate partial. Mama mea, nascuta in luna ... (vezi toată discuția)
Poate creste punctajul pensiei fara documente suplimentare? riadna56 riadna56 Buna ziua am iesit la pensie anticipata partial la data de 01.06.2012 cu un punctaj de 1,84225.In luna ianuarie 2013 punctajul a crescut la 1,95279. La ... (vezi toată discuția)