avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire taxa de timbru

intr-un proces care s-a terminat cu "respingerea actiunii de chemare in judecata" am fost anuntat ca mi se returneaza taxa de timbru (4 milioane si ceva) pe care mi-o solicitasera pe parcurs.
stie cineva cum se face returnarea banilor?
Vin prin posta, trebuie sa ma duc eu sa-i ridic?

multumesc
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

(1)Sumele achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se restituie, la cererea petiţionarului, în următoarele cauze:
................
(4)Cererea de restituire se adresează instanţei judecătoreşti sau, după caz, parchetului la care s-a introdus acţiunea sau cererea.




Sper sa va ajute :luck:
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters126200, utilizator
multumesc, sunt in situatia in care sa mi se restituie (e trecut acest lucru si in hotarare)

despre modalitatea de plata se stie ceva? fiind in alta localitate, as putea cere sa mi se trimita banii prin mandat postal sau virament intr-un cont?
multumesc.
Ce pot sa va spun sigur este ca in cazul unei taxe judiciare de timbru intr-un caz de partaj rezolvat prin mediere, banii au fost depusi la Trezorerie, la serviciul Impozite si taxe; dupa ce sentinta a ramas definitiva, restituirea s-a facut in urma unei cereri depuse la casieria primariei din orasul respectiv. Intre data cererii si data restituirii sumei au fost 5 zile. Nu prea cred ca puteti rezolva fara sa va prezentati personal; eventual cand depuneti cererea sa mentionati ca doriti sa va fie virati banii intr-un cont sau daca nu este posibil, sa imputerniciti pe cineva sa ridice banii si sa vi-i trimita...
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters126200, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Daca renunt la judecarea cauzei pot sa recuperez taxa judiciara de timbru? ion minca ion minca Sint intr-un proces cu un SRL si am ajuns la concluzia ca patrimoniu este insuficient sa acopere creata. Am ajuns la concluzia ca este mai rentabil sa renunt ... (vezi toată discuția)