avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pe hotar

Buna ziua,

Am autorizatie de constructie de la primarie chiar pe limita de hotar. Vecinul imi solicita sa las o distanta fata degard. Cum in Bucuresti terenurile sunt mici, daca lasi distanta fata de hotar, terenul devine practic neconstruibil. Daca ridic chiar pe hotar, asa cum prevede autorizatia de constructie, voi avea probleme in viitor?

O alta problema pe care o intampin: vecinul nu va vrea sa ma lase se finisez casa pe hotar (trebuie sa intruin curtea lui!)
Cum pot rezolva aceasta situatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DragosC , utilizator 09:53, 14 Mai 2008
Chiar daca in privinta constructiilor si plantatilor legea impune anumite distante fata de proprietatea vecina, conform Codului civil este posibil ca acestea sa fie ignorate avind in vedere ,,obiceiul locului". In viitor puteti avea probleme cu proprietarul terenului vecin referitoare la servitutea de vedere, la cea a scurgerii apelor puviale, a lipsiei de folosinta a portiunii de teren din imediatat vecinatate a constructiei. Pentru a va putea finisa casa puteti cere acest lucru instantei de judecata, fie pe calea unei ordonante presedentiale, dat fiind caracterul urgent si vremeknic al lucrarii respective, fie pe calea unei actiuni intemeiate pe obligatia de a face. Ar fi de dorit consultarea unui avocat in aceasta ultima privinta.
din cate inteleg, dvs deja aveti probleme. O autorizatie de constructie obtinuta este ok, dar a fost data cu incalcarea codului civil, care e vechi, si in instanta noi il invocam si castigam procesele in baza lui. vecinul are dreptate si va trebui sa construiti o casa mai mica sau sa va intelegeti cu vecinul, eventual sa cumparati de la el ceva pamint pentru acea parte de constructie. In caz contrar, puteti fi sigur ca tocmai ati deschis cutae Pandorei.
Va multumesc pentru raspuns. Problemele au aparut abea acum cand sunt deja la etajul 1. La limita de proprietate unde construiesc veinul are un gard din caramida, a carui fundatie se intinde ~10-20 cm pe proprietatea mea. Eu am fost de buna credinta si am respectat autorizatia de la primarie. Cum pot rezolva aceasta problema?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Tulburarea intimitatii aditza_25 aditza_25 Felicitari pentru site este bine venit si de un foarte mare ajutor,am si eu o problema si v-as ruga respectuos sa ma ajutati. Parintii mei sunt ... (vezi toată discuția)