avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata - MAI

am 46 de ani, 17 ani vechime in M.A.I., ofiter, am lucrat 8 ani in "civilie",deci in total in jur de 25 de ani in total ( cu stagiu militar termen redus 9 luni). ma pot pensiona anticipat in 2011? daca da in ce conditii si, eventual daca imi puteti spune cate ceva de calculul pensiei.multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
steriade, utilizator
Cel mai recent răspuns: steriade , utilizator 12:36, 23 Februarie 2011
Stimate domn/doamna. Nu va sfatuiesc sa va pensionati anticipat deoarece pensia va fi foarte f.f. mica. Aproximativ 45% din salariul minim pe economie. Va confirm din surse sigure.
Reveniti, va rog, cu data nasterii dvs. si precizati daca ati fost elev al unei scoli militare si care este perioada.
multumesc pentru raspunsuri; data nasterii? 8 martie 1965 fara scoli militare, doar stagiu militar termen redus (pt.studenti intre 1983 - 1984)
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
steriade, utilizator
Pentru a solicita pensie casei sectoriale de pensie a MAI, prima conditie pe care trebuie sa o indepliniti este sa fi realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani. Din mesajul dvs. rezulta ca ati lucrat 17 ani in MAI plus 9 luni stagiul militar, nu ajungeti la 18 ani. Oricum, varsta standard de pensionare este de 58 de ani, deci in niciun caz nu ati fi putut sa va pensionati anul acesta.

Imi pare rau, in aceste conditii va veti pensiona conform anexei 5 a Legii nr. 263/2010, respectiv atunci cand veti implini 65 de ani (pensie pentru limita de varsta). Ca sa beneficiati de pensie anticipata partiala la 60 de ani trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare de 35 de ani.
multumesc pentru lamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
steriade, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare adibura adibura Bună ziua, Aş dori să ştiu dacă aţi putea să-mi spuneţi când îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legislaţiei în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fleuresdelune fleuresdelune Am 48 ani, nascuta in martie 1965 si lucrez din 1983,respectiv 30 de ani vechime fara intrerupere.Cand pot sa ma pensionez anticipat si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)