avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta de asigurat pentru un pensionar. E normal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta de asigurat pentru un pensionar. E normal?

Bunica mea, in varsta de 80 de ani, a fost internata in spital, cu grave probleme de inima.La externare am prezentat cuponul de pensie si i s-a eliberat reteta compensata.Am fost la medicul de familie din comuna unde locuieste pentru a-i da scrisoarea medicala si a ma programa pentru reteta din luna martie.Doamna asistenta mi-a spus ca tb sa aduc " ADEVERINTA DE ASIGURAT DE LA CASA DE SANATATE BUZAU...". pentru a elibera reteta compensata.....Sunt putin nedumerita....Bunica e pensionara....stiu ca in urma cu 2 ani angajatii erau obligati sa mearga cu adeverintele eliberate de la locul de munca sa fie vizate la casa de sanatate..dar apoi s-a renuntat.Sau mai e in vigoare? Dar totusi vorbim de un pensionar.....Ma poate ajuta cineva....despre ce lege sau hotarare e vorba????Multumesc
Cel mai recent răspuns: allyna , utilizator 19:41, 8 Martie 2011
1. Toti pensionarii sunt asigurati la sanatate asa ca nu vad de ce ar cere adeverinta de asigurat.
2. Medicul de familie poate intra pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate si, pe baza CNP, poate afla daca persoana respectiva este asigurata sau nu.
Multumesc pt. promptitudinea cu care ati raspuns.Tocmai am sunat si la Casa de Asigurari de Sanatate Bz.Mi-au spus ca "doar daca nu o gaseste medicul de familie in baza asiguratilor, cu o adresa de la el ma prezint la Casa de sanatate pt. a rezolva problema.Dar...dna asistenta de la cabinetul medicului de familie cred ca e ffffffffffffffff ocupata...pt ca ea mi-a spus direct sa merg la Casa de sanatate........fara a cauta ea ceva pe site.E greu.....mai bn mergi si stai la coada...si mai revino...tu maine....si tot asa..........
Allyna, cu CNP-ul bunicii poti verifica daca este asigurata in urmatoarea aplicatie pusa la dispozitie de casa nationala de sanatate:

[ link extern ]
La Asiguraţi introduci CNP-ul bunicii
Asistenta / medicul de familie trebuie sa verifice online daca e asigurata sau nu bunica.
Multumesc.
O alta mare problema ar fi aceea ca s-ar elibera adeverinta doar persoanei in cauza si daca are 80 de ani...ar fi cumplit sa fie necesar sa fie prezenta personal...

Alte discuții în legătură

Inscriere casa de asigurari de sanatate gresita ancadantes ancadantes Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti si sunt asigurata ca si salariat la CASMB, dintotdeauna, lucru ce se poate dovedi prin declaratiile depuse de angajator si ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu intreprindere individuala - compensare retete medicale rekanagy rekanagy Buna ziua, Daca o pensionara are intreprindere individuala,dar nu a realizat venit pe 2012 beneficiaza de reteta gratuita de la medicul de familie ca ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)