avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar cu intreprindere individuala - compensare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar cu intreprindere individuala - compensare retete medicale

Buna ziua,
Daca o pensionara are intreprindere individuala,dar nu a realizat venit pe 2012 beneficiaza de reteta gratuita de la medicul de familie ca pensionarii sau ca salariat?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:13, 24 Septembrie 2013
Pentru ca sunteti pensionar, vi se retine pe cuponul de pensie, ca taxa, CAS 5,5 % pentru valoarea din pensie care depaseste 740 lei.
Avand o intreprindere individuala, se plateste anticipat (in functie de venitul realizat in anul precedent), ca taxa, CAS 5,5 % din venitul net realizat pe firma dvs.
Acordarea de retete gratuite de catre medicul de familie se face cu aplicarea instructiunilor comune MS si CNP, dvs. fiind asigurata in ambele cazuri.
Nu ati realizat venituri pe intreprinderea individuala, beneficiati de asigurare ca pensionar.
puteti sa-mi spuneti legea unde ma pot documenta?
Codul fiscal, Legea sanatatii nr. 95/ 2006 si normele de aplicare ale legii, plus diverse ordine comune emise de catre MS si CNAS. Gasiti pe internet toate reglementarile, pentru a le consulta. Incepeti cu legea sanatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas atu_targoviste atu_targoviste Buna seara , din cuantumul pensiei de urmas , prin decesul unuia din parinti , pentru copil minor , se retine impozit ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat pentru un pensionar. e normal? allyna allyna Bunica mea, in varsta de 80 de ani, a fost internata in spital, cu grave probleme de inima.La externare am prezentat cuponul de pensie si i s-a eliberat reteta ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)