avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in perioada de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in perioada de somaj

Buna ziua, va aduc in discutie urmatorul aspect::
In perioada de 20 ianuarie -18 februarie 2010,amfost internat in spital.In data de 21 ian. , sotia a anuntat in scris la ALOFM faptul ca sunt internat in spital, mentionind spitalul unde sunt internat si toate datele mele de identificare.In data de 18 feb. am fost externat .In data de 21 feb. am dus la agentie doua concedii medicale primite la externare unul pt. perioada 20- 31 ian si al doilea in perioada 1- 18 feb..Lucratorul de la agentie mi-a spus ca, concediul pe luna ianuarie nu poate fi luat in considerare si deci nu va fi platit, deoarece trebuia depus pina in data de 25 ianuarie???, data la care eu eram internat,Mentionez ca atunci cind sotia a anuntat, functionarul , acesta nu m-a avertizat sa ma prezint pina la 25 ian.cu concediul medical.
Ce pot face in acest caz ? #-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:02, 21 Februarie 2011
Mergeti la Agentia de Somaj si aratati-le ce spune OUG 158/2005, actualizata:
Art. 40.
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept sã le solicite. (alineat modificat prin art. I pct. 10 din O.U.G. nr. 36/2010, în vigoare de la 26 aprilie 2010)
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achitã la nivelul cuvenit în perioada prevãzutã în certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand mai primesc indemnizatie de somaj, dupa concediu medical? ika ika Sunt somer , absolvent studii superioare, in perioada 20 ian.-18 feb. ac,am fost internat in spital. La data de 21 ian. am anuntat in scris la ALOFM, prin ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de somaj ika ika Buna ziua, momentan sunt internat in spital si nu nu voi fi externat in data in care trebuia sa ma prezint la viza. Cum trebuie sa procedez? Multumesc. (vezi toată discuția)
Predare concediu medical catre angajator ioanacm ioanacm Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la ... (vezi toată discuția)