avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie a unui titlu
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie a unui titlu

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: care este cadrul legal care stipuleaza ca investirea cu formula executorie a unui titlu se face numai pe exemplarul original?
Este ilegala investirea cu formula executorie a unui exemplar autocopiant?
Cel mai recent răspuns: Raicu Raisa , utilizator 01:00, 23 Februarie 2011
La cererea de investire trebuie sa anexati o copie a sentintei sau exemplarul primit de la instanta in urma solutionarii cauzei. Nu este ilegala investirea unei copii conforme a sentintei. De altfel, de multe ori, justitiabilul nu are hotararea pe care doreste sa o investeasca iar in cererea de investire solicita o copie a sentintei precum si investirea.

Daca insa confundati si va referiti de fapt la incuviintarea executarii, atunci nu se poate depune la executor o copie de pe sentinta investita, ea trebuie depusa in original: adica sentinta care are pe ea aplicate timbrele judiciare si stampilele instantei cu privire la mentiunea definitiva si irevocabila, cererea de incuviintare a executarii nefiind admisibila in alte conditii.
Smarian a scris:

La cererea de investire trebuie sa anexati o copie a sentintei sau exemplarul primit de la instanta in urma solutionarii cauzei. Nu este ilegala investirea unei copii conforme a sentintei. De altfel, de multe ori, justitiabilul nu are hotararea pe care doreste sa o investeasca iar in cererea de investire solicita o copie a sentintei precum si investirea.

Daca insa confundati si va referiti de fapt la incuviintarea executarii, atunci nu se poate depune la executor o copie de pe sentinta investita, ea trebuie depusa in original: adica sentinta care are pe ea aplicate timbrele judiciare si stampilele instantei cu privire la mentiunea definitiva si irevocabila, cererea de incuviintare a executarii nefiind admisibila in alte conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)
Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)