avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venitul din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venitul din chirii

Buna ziua. Am un apartament de 2 camere in Dr Taberei si vreau sa il dau spre inchiriere. Nu am mai facut niciodata asta. Am inteles ca impozitul de 16% se ia din valoarea de 75% a chiriei. Daca nu gresesc, la chiria pe care o cer, de 300 euro, cei 75% reprezinta netul impozitat cu 16%, din care rezulta impozit lunar de 36 euro.
Stiu ca se plateste timestrial acest impozit. Problema mea este urmatoarea: daca eu, ca proprietar, nu ma aflu in localitate (ma voi muta definitiv), poate fiica mea, care este majora, sa il plateasca? Ea locuieste fizic in alta parte in Bucuresti, dar in buletin are domiciliul tot la apartamentul pe care il dau spre inchiriere.
M-ar ajuta mult un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:41, 21 Februarie 2011
Sau m-ar interesa sa stiu daca se poate plati si prin virament bancar, sau online, sau chiar si telefonic (cum imi platesc in prezent toate facturile)? M-ar interesa aceasta libertate de plata de la distanta, deoarece nu am cum sa revin mereu in Bucuresti sa il platesc. Sau daca fata mea poate plati il aceleasi conditii- ea avand de asemenea card de credit.
Multumim. :)
Poate va este de folos acest link...
La inceput aveti formularul Declaratiei 200, apoi aveti instructiunile de completare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bn seara .am o intrebare la d.voastra .am fost casatorit legal ... antongherghe2017@gmail.com antongherghe2017@gmail.com Bn seara .am o intrebare la d.voastra .Am fost casatorit legal cu sotia 16ani .am avut giecare casa lui sotia in ap 2 camere in dr taberei iar eu o casa la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea folosintei bunurilor? marinicad2002 marinicad2002 am un apartament inchiriat cu contract. Imi spuneti va rog, 12 sau 16% e impozitul pe venitul obtinut din cedarea folosintei acestui bun. multumesc! (vezi toată discuția)