Buna ziua. Am un apartament de 2 camere in Dr Taberei si vreau sa il dau spre inchiriere. Nu am mai facut niciodata asta. Am inteles ca impozitul de 16% se ia din valoarea de 75% a chiriei. Daca nu gresesc, la chiria pe care o cer, de 300 euro, cei 75% reprezinta netul impozitat cu 16%, din care rezulta impozit lunar de 36 euro.
Stiu ca se plateste timestrial acest impozit. Problema mea este urmatoarea: daca eu, ca proprietar, nu ma aflu in localitate (ma voi muta definitiv), poate fiica mea, care este majora, sa il plateasca? Ea locuieste fizic in alta parte in Bucuresti, dar in buletin are domiciliul tot la apartamentul pe care il dau spre inchiriere.
M-ar ajuta mult un raspuns.
Va multumesc.
Sau m-ar interesa sa stiu daca se poate plati si prin virament bancar, sau online, sau chiar si telefonic (cum imi platesc in prezent toate facturile)? M-ar interesa aceasta libertate de plata de la distanta, deoarece nu am cum sa revin mereu in Bucuresti sa il platesc. Sau daca fata mea poate plati il aceleasi conditii- ea avand de asemenea card de credit.
Multumim. :)