:luck::)Buna ziua!Eu am fost(sau sunt inca)casatorita cu un barbat de origine italiana,casatoria a avut loc in italia,apoi am venit in Romania am locuit impreuna aici timp de 6 luni,dupa care ne-am despartit,el a plecat in It. eu am ramas aici si am intentat divortul,el nu a putut sa vina in instanta dar a trimis o procura prin care era de acord cu divortul si prin care si-a angajat un avocat.Hotararea am primit-o acum 15 zile.Intrebarea mea este ce mai trebuie sa fac sa fie definitiva,si daca trebuie sa trimit la primaria din italia aceasta hotarare,mentionez ca divortul a fost pronuntat prin acordul ambilor soti,nu sunt copii si nici bunuri.Va multumesc!
In urma casatoriei acolo eu mi-am pastrat numele meu de familie iar el pe al lui,lege italiana nu obliga ca sotul si sotia sa aiba acelasi nume.Trebuie sa treaca 30 de zile de cand a-m primit-o,adica 29.04 08 sau de cand a fost pronuntata 31.03 08?Si in italia trebuiedusa o copie tradusa si legalizata a acestei hotararii?Multumesc:((
Dupa ce fac hotararea definitiva si irevocabila in instanta,pot sa ma recasatoresc aici fara a incalca legea(romana sau italiana)?Mentionez ca nu stiu ce va face EL sau avocatul lui in italia.multumesc!:-/
~ final discuție ~