avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii inregistrare sume recuperate din FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

inregistrare sume recuperate din FNUASS

In 2010 am platit CM a caror sume au depasit contributia angajatorului la fondul de concedii si indemnizatii. Pentru aceste sume partial am depus dosare de recuperare la casa de sanatate, partial urmand a recupera din contributia lunilor urmatoare. Insa acestu lucru s-a intamplat la sfarsitul anului (exercitiului bugetar) 2010. Adica in anul 2010 nu am recuperat nimic, nici de la casa de sanatate, nici din sumele privind contributia unitatii (ultimul CM fiind pana pe 30 noiembrie).
Intrebarea este: cum inregistrez in contabilitate suma primita abia acum de la casa de sanatate si daca pot recupera diferenta din contributiile lunilor urmatoare?
Cel mai recent răspuns: miami , utilizator 09:45, 23 Februarie 2011
1. In primul rand cum ati inregistrat banii dati pe concediile medicale
2. De la 01.01.2011 nu se mai pot deduce aceste sume pe deductibil lunar (cel putin asa zice legea)
3. A-ti depus declaratia inventar la casa de sanatate? Cum? Cu sume de recuperat sau nu?
Sumele privind Concediile medicale platite care urmau a fi recuperate de la casa de sanatate (sau din contribuatia de concedii si demnizatii), au ramas evidentiate in 431.
Am inteles ca sumele primite de la Casa de sanatate, urmeaza sa le trec printr-un nou cont ce tb. deschis la Trezorerie (suntem unitate bugetara) cu simbolul 85. Si apoi inregistrarea in contabilitate?
Dar diferenta pe care nu o mai pot deduce din contributia lunara? Aceasta cum o sting din 431 ?
Am depus declaratia-inventar cu suma totala pentru care am depus dosare in perioada august-noiembrie.
Va rog ajutati-ma sa ies din acest hatis!:help:
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de sarcina si lauzie Plopeanu Gianina Plopeanu Gianina Am o angajata care a intrat in prenatal de la 1 iulie 2010.E primul caz de acest fel.Ma intereseaza ce ar trebui sa fac eu ca angajator.Conform ord.36/2010 si ... (vezi toată discuția)
Stat de plata gresit daryana daryana Am descoperit o greseala si nu stiu cum sa o repar. E prima data cand ma confrunt cu asa ceva. Am a avut un concediu medical pe luna septembrie si i-am ... (vezi toată discuția)
Cum sa depun declaratia de inventar? kzst kzst Din motive administrative, contabila a placat de la firma, si eu trebuie sa depun declaratiile...dar cum sa depun declaratia de inventar, daca in balanta nu am ... (vezi toată discuția)