avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii STAT DE PLATA GRESIT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

STAT DE PLATA GRESIT

Am descoperit o greseala si nu stiu cum sa o repar. E prima data cand ma confrunt cu asa ceva. Am a avut un concediu medical pe luna septembrie si i-am calculat gresit baza. Baza era mai mare decat o calculasem eu. Intrebarile mele sunt

1. Cum modific pe concediu medical sumele, deoarece vreau sa depun si cerere de recuperare? Se poate cu stampila si semnatura?

2. Cum fac stat de plata rectificativ, daca se poate face asa ceva?

3. Cum modific nota contabila cu salariile, tinand cont ca balanta lunii septembrie este intocmita?

4. Cum dau angajatului diferenta de bani, tinand cont ca i s-a platit salariul lunii septembrie?

Va rog frumos sa nu ma ocoliti.

Multumesc anticipat!!

Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:04, 12 Noiembrie 2010
1.Modificati si puneti stampila,dar nu stiu cum rezolvati cu exemplarul de CM pe care l-ati depus odata cu declaratiile.Ma gandesc o nota explicativa la sanatate.
2.Intocmiti un stat rectificativ,faceti o nota explicativa si cu copia dupa statul vechi mergeti si inregistrati la ITM.
3.Inregistrati in luna in care ati descoperit prin diferenta.
4.Daca nu virati salariu pe card,puteti sa ii dati pe disp.de plata.
Pai nu am depus nici un exemplar de CM. Il voi depune in momentul in care voi face dosarul pentru recuperarea sumelor.
Inteleg ca CM este pe luna octombrie sau noiembrie 2010 cu depunere in 25.11.2010,respectiv 25.12.2010.In acest caz taiati sumele eronate,corectati si puneti stampila.Eu aici ma refer la exemplarul depus odata cu declaratia la casa de sanatate.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii rectificative nicoleta-luiza nicoleta-luiza In luna aprilie am avut 2 concedii medicale completate gresit: la unul societatea a platit 1 zi medical in plus, iar de la buget s-a platit in minus 1 zi. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Am o societate careia ii tin contabilitatea de luna aceasta. Una dintre angajate a intrat in concediu prenatal (mi-a adus certificat pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit indemnizatie de concediu medical d_stanoi d_stanoi Buna ziua, doresc o lamurire la urmatoarea problema Sotia mea a fost in concediu de sarcina si lauzie incepand cu 1.07.2010 pana la 3.11.2010 (126 zile) ... (vezi toată discuția)