avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bugetul primariei - procedura de contestare a HC
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bugetul primariei - procedura de contestare a HC

La inceputul acestei luni consiliul local a avut pe ordinea de zi aprobarea bugetului.am aflat de sedinta din greseala pt ca nu era afisat nimic si nici macar vreun consilier nu ne instiintase asa cum prevede legea.participind la sedinta am ridicat problema ca proiectul Hotaririi ar fi trebuit discutat cu cetatenii dar mi s a ris in nas.au votat toti era clar dar a doua zi am cerut anularea hotaririi de consiliu in care s a aprobat bugetul.ce urmari are cererea mea pentru activitatea primariei?
Cel mai recent răspuns: Bazavan , utilizator 21:42, 21 Februarie 2011
Nici una...consilierii voteaza si adopta hotarari, nu cetatenii. Conform legii 52/2003, primaria era obligata sa afiseze proiectul de hotarare cu 30 de zile inainte de dezbatere, spre a fi luat la cunostinta publica. Persoanele interesate puteau depune propuneri, sugestii sau observatii la persoana resposabila cu relatia cu societatea civila, in termen de 10 zile de la afisare.
Ca sanctiuni pentru nerespectarea acestor dispozitii...cetatenii care se considera prejudiciati in drepturile lor se pot adresa instantei de contencios administrativ, insa legea nu prevede nulitatea hotararilor adoptate cu incalcarea dispozitiilor privitoare la transparenta (sau, cel putin, eu nu am vazut asa ceva.
iata si art. 14 din lege:
Art. 14.
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza, potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii, fapta functionarului care, din motive contrare legii, nu permite accesul persoanelor la sedintele publice sau impiedica implicarea persoanelor interesate in procesul de elaborare a actelor normative de interes public, in conditiile prezentei legi.

Mai mult ca sigur ca vinovatul o sa primeasca un avertisment si cu asta basta#-o
multumesc pt raspuns dar ca toate HC poate fi contestata in contencios dupa ce voi primi raspunsul la revocare,cred,mai ales ca proiectul de buget prezentat si aprobat nu indeplinea conditiile prevazute de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in ședință de consiliu local 1qPaul 1qPaul Buna ziua In ședința de analiza a Consiliului Local, unul dintre consilieri voteaza si impotriva unui proiect. dar votează că se si abtine. Se poate ... (vezi toată discuția)
In ce temei legal un consilier local poate contesta o hotarire de consiliu aprobata MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua in ce temei legal un consilier poate contesta o hotarire a consiliului local, in conditiile in care stie ca nu este corect intocmita si totusi a ... (vezi toată discuția)
Functionare consiliul local Gheorghe Giura Gheorghe Giura Sunt presedintele Consiliului Local dintr-o comuna. Dupa depunerea candidaturilor in luna aprilie, 7 din cei 11 consilieri s-au inscris pe listele altor ... (vezi toată discuția)