avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA calcul impozit profit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

calcul impozit profit

Tva aferenta donatiilor este nedeductibila fiscal?:sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 19:02, 16 August 2011
In limita in care este deductibila sponsorizarea este deductibila.

:luck:

Hei!!! Nu-mi place sa vad oameni tristi!
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator
Donatiile, sponsorizarile, mecenatul nu intra in sfera tva (nu constituie livrare de bunuri), cf art 128, alin 8, lit f.
La pensionare, angajatii mei primesc unele din produsele fabricate de noi. e inregistrez la donatii 6582.
Eu procedez asa:
Fac factura 411=701,4427 cu 200, 38 si apoi fac 6582=411 cu 238
vreau sa spun ca in 6582 am toata valoarea, cu tva cu tot.

E gresit? Ar trebui sa fac doar 461=6582 cu val fara tva pentru aceste cazuri?
Nota as zice 6582 = 345 (ct de stoc).

In schimb nu as face donatii catre angajatii firmei. Prea seamana cu premiile. Vedeti in legea sponsorizarii cine pot fi beneficiarii acestora.
t.simona a scris:

Nota as zice 6582 = 345 (ct de stoc).

In schimb nu as face donatii catre angajatii firmei. Prea seamana cu premiile. Vedeti in legea sponsorizarii cine pot fi beneficiarii acestora.

sau sa foloseasca cota de 2% - cheltuieli sociale.

Alte discuții în legătură

In ce cont ?? luciapap luciapap Am primit o factura de la director pe care scrie brosura informativa, am inteles ca pt un concediu a primit la promotie pt 10 zile cand vrea -100 lei.Factura ... (vezi toată discuția)
Inreg contabila 50% nedeductibil chelt pe masini karmem karmem cred ca primul exemplu este elocvent.Ce parere aveti? Otilia Alupei, on 16 July 2012 - 11:11 AM, said: var I : 1. inreg. totul ca si cand ar fi ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare in numerea si sponsorizare in bunuri LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua , am urmatoarele spete: - se sponsorizeaza in numerar catre o firma suma de 1000 , se intocmeste contract de sponsorizare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)