avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi angajat cf codului muncii din vigoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi angajat cf codului muncii din vigoare

Buna ziua,
Va rog sa ma consiliati intr-o "actiune" pe care doresc sa o intreprind privind dreptul meu la opinie si dreptul meu de a lucra doar cele 8 ore trecute in contract.
Doresc sa transmit un e-mail in care sa expun o nemultumire legata de munca in plus pe care trebuie sa o depun(neplatita/ne masurabila in zile lubere) pe care o am demonstrata pe un e-mail deoarece gradul de incarcare al postului meu este de 130%.
Credeti ca este ok sa le transmit un e-mail prin care sa le spun ca nu voi mai presta ore suplimentare neplatite tinand cont ca in acest moment nimeni nu isi doreste sa plec ( deoarece preluarea tutror task-urilor mele ar necesita minim 1 luna de training si ar incarca si mai mult persoana respectiva).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: neddy_4u , utilizator 21:25, 22 Februarie 2011
1. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

2. Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.

3. Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu incalcarea legislatiei muncii de catre angajator.
Se pot dovedii orele suplimentare doar prin e-mail-uri trimise la ore tarzii? sau trebuie sa existe pontaj ?
multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In preaviz ne cheama la munca 12 ore lucasferlemihai lucasferlemihai sunt in preaviz de 5 zile ,ieri nea zis sa venim azi la 12 ore si ca sunt obligatori,sunt platite orele suplimentare in preaviz. (vezi toată discuția)
Orele suplimentare maritica balan maritica balan buna ziua ! sunt angajata cu CM partial 4ore/zi la o firma , in perioada cand colegu a fost in CO am stat 8 ore /zi deoarece suntem doar 2 oameni unu cu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua, am si eu o intrebare: daca refuzi sa stai peste program,deci ore suplimentare, una,doua,trei,desi angajatorul nu te plateste pentru aceste ore,poti ... (vezi toată discuția)