am un fiu de 12 ani,am divortat in urma cu 4 ani,tatal s-a stabilit in Spania,as vrea sa stiu dc pot obtine majorarea pensiei alimentare la salariu minim din Spania,in conditiile in care el recunoaste ca locuieste si traieste acolo de 4 ani,dar afirma ca nu are nici un venit sau loc de munca?Ce sanse am in instanta,mentionez ca in fond am castigat majorare la 150euro(raportat la sal minim din Spania)dar a facut recurs fosta soacra.
ar fi indicat sa va interesati printr-o adresa oficiului fortelor de munca din regiunea unde locuieste ex sotul dvs;astfel,veti cunoaste exact daca lucreaza sau beneficiaza de vreun ajutor.
in acest caz,instanta poate dispune(raportat la venitul realizat in ultimele 6 luni) de o posibila majorare apensiei alimentare pentru minor.
imi vine greu sa cred ca o instnta va acorda o marire doar pe simple prezumtii. cine solicita o cerere in fata instantei,trebuie sa o si dovedeasca
sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, inca, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o tatal la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire program vizita).
inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. am depus extrase doveditoare la dosar, insa, practic, el nu figureaza nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca "conform legii", desi plateste rate de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...
iar eu ca mama nu am puterea sa-i cer pensie alimentara nici macar acum, cand copilul are peste 4 ani...am doar obligatii" fata de el: sa-i dau copilul!
dreapta lege in tara asta....
Pensie alimentara
uddo
Cum si in ce mod pot sa platesc pensia minorei in afara de mandat postal ...?
As dori prin banca , dar nu stiu cum se procedeaza ..
cine ma poate ajuta ? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
Flaviaa
Sunt divortata de 5 ani si fostului sot i s a stabilit o pensie de 65 lei,pt ca nu avea loc de munca.Nu a platit niciodata pensia aceasta destul de mica,iar ... (vezi toată discuția)