avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Cum si in ce mod pot sa platesc pensia minorei in afara de mandat postal ...?
As dori prin banca , dar nu stiu cum se procedeaza ..
cine ma poate ajuta ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 10:57, 26 Februarie 2011
Va indica un cont persoana in favoarea careia s-a pronuntat incredintarea minorei(reprezentantul legal)
mama deschide cont la banca ,vi-l comunica iar dvs virati banii in acel cont.
succes
Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, inca, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o tatal la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire paternitate, incuviintare schimbare nume, stabilire program vizita).
Inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. Am depus extrase doveditoare la dosar, insa, practic, el nu figureaza in prezent nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca pensia "conform legii" (desi traieste foarte bine din economiile de sute de milioane transferate, plateste rate de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...lucruri ce se vad din extrasele de cont depuse la dosar de catre mine), iar eu ca mama nu am puterea sa-i cer pensie alimentara nici macar acum, cand copilul are peste 4 ani...am doar obligatii" fata de el: sa-i dau copilul.
Instanta a hotarat ca nu conteaza economiile lui, ci doar veniturile pe ultimele 6 luni, desi el a afirmat clar ca nu lucreaza nicaieri si se intretine din economii.
Ce pot face eu?! si ce pot face tinand cont ca desi exista un program de vizita, temporar, (stabilit pe calea unei ordonante presidentiale), tatal nu-l respecta, intarziind atat la luarea copilului, cat si la aducerea lui la domiciliul mamei?
In plus, am cerut pensie alimentara retroactiv, stiind ca recunoasterea paternitatii de catre tata produce efecte retroactive de la nasterea copilului. El afirma insa ca va plati numai de cand va fi data hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, program vizita minor adi_2010 adi_2010 Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, nu a fost recunoscut la nastere si, deci, nu poarta numele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retro? crisdario crisdario Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tudor_nineta tudor_nineta cine poate sa ma ajute sa formulez o plangere la parchet pentru neplata pensiei alimentare multumesc (vezi toată discuția)