Cum si in ce mod pot sa platesc pensia minorei in afara de mandat postal ...?
As dori prin banca , dar nu stiu cum se procedeaza ..
cine ma poate ajuta ?
Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, inca, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o tatal la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire paternitate, incuviintare schimbare nume, stabilire program vizita).
Inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. Am depus extrase doveditoare la dosar, insa, practic, el nu figureaza in prezent nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca pensia "conform legii" (desi traieste foarte bine din economiile de sute de milioane transferate, plateste rate de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...lucruri ce se vad din extrasele de cont depuse la dosar de catre mine), iar eu ca mama nu am puterea sa-i cer pensie alimentara nici macar acum, cand copilul are peste 4 ani...am doar obligatii" fata de el: sa-i dau copilul.
Instanta a hotarat ca nu conteaza economiile lui, ci doar veniturile pe ultimele 6 luni, desi el a afirmat clar ca nu lucreaza nicaieri si se intretine din economii.
Ce pot face eu?! si ce pot face tinand cont ca desi exista un program de vizita, temporar, (stabilit pe calea unei ordonante presidentiale), tatal nu-l respecta, intarziind atat la luarea copilului, cat si la aducerea lui la domiciliul mamei?
In plus, am cerut pensie alimentara retroactiv, stiind ca recunoasterea paternitatii de catre tata produce efecte retroactive de la nasterea copilului. El afirma insa ca va plati numai de cand va fi data hotararea judecatoreasca.