avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retro?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retro?

Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de judecata?Din momentul plecarii reclamantei de la domiciliu si pana in ziua de azi ea nu am contribuit cu pensie alimentara,reclamanta neacceptand suma data de mine.Acum poate sa ceara ca pensia sa fie achitata de la data plecarii reclamantei?Adica retro?Nu am fost casatoriti,iar minorul a fost recunoscut de tata.Pensia alimentara se calculeaza 25% din adeverinta de venit ce este depusa la dosar?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:40, 8 Martie 2011
pensia alimentara(de intretinere minor) poate fi solicitata si retroactiv.cuantumul ei( in cazul in care exista doar un singur minor) este de pana la 25% din total venituri
Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
1.Daca actiunea reclamantei este admisa , la solicitarea reclamantei veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata-taxa de timbru si timbru jud. conf. art 274 c.proc.civ. , iar daca isi angajeaza avocat, plus onorariu avocat.
2.Pensia de intretinere se va stabili de la data introducerii actiunii si nu retroactiv.
3.Pensia se va stabili in cuantum de 25 % din venitul net realizat de catre dvs.-venit rezultat din averinta depusa la dosar.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
daca venitul realizat se compune doar din salariu, numai in acest caz se va aplica procentul de 25%. Daca persoana respectiva are si alte surse de venit, instanta va aprecia ce suma de bani va primi ca si pensie alimentara, PANA LA 25% din total venit.
de exemplu, daca tatal are venit de 1000000 de euro, nu se va acorda 250000 euro ca si pensie alimentara.
ca idee, urmariti procesul columbeanu/monica ( ca oricum i se face o mediatizare excesiva, fiind usor de urmarit)
Cata vreme user-ul ne intreaba daca poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata care sunt o amarata de taxa de timbru de 6.00 lei si un timbru jud. de 0.30 lei ( si partile nu au avocati), nu cred ca poate fi vorba de o persoana cu venituri substantiale..deci cazul de mai sus nu cred ca intra in discutie.
D-na avocat numai 6lei e taxa de timbru?Eu am auzit de ceva mai mult.Daca minorul e plecat cu mama in alta localitate in timpul procesului pt a rezolva niste probleme,iar minorul vrand sa stea cu mama,poate fi un atu pt tata?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, program vizita minor adi_2010 adi_2010 Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, nu a fost recunoscut la nastere si, deci, nu poarta numele ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara uddo uddo Cum si in ce mod pot sa platesc pensia minorei in afara de mandat postal ...? As dori prin banca , dar nu stiu cum se procedeaza .. cine ma poate ajuta ? (vezi toată discuția)