Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, nu a fost recunoscut la nastere si, deci, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o acesta, fara stirea mamei, la evidenta populatiei, la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire paternitate, incuviintare schimbare nume, stabilire program vizita).
Inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. Am depus extrase doveditoare la dosar, cu tranzactiile bancare, insa acum el nu figureaza in prezent nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca pensia "conform legii" (desi traieste foarte bine din economiile de sute de milioane transferate, plateste rate la banca de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...lucruri ce se vad din extrasele de cont depuse la dosar de catre mine), iar eu ca mama daca am cerut acum o pensie alimentara mi s-a raspuns in instanta ca sunt interesata de bani. Se pare ca eu am doar obligatii fata de "tatal biologic" : sa-i dau copilul. Copil care nu este obisnuit cu acesta, care nu doreste mereu sa plece cu el, etc.
Instanta a hotarat ca nu conteaza economiile lui pe care le-a strans in ultimii ani din salarii (care depaseau lunar 100 milioaneP), ci doar veniturile pe ultimele 6 luni, desi el a afirmat clar ca nu lucreaza nicaieri si se intretine din economii.
Ce pot face eu?! si ce pot face tinand cont ca desi exista un program de vizita, temporar, (stabilit pe calea unei ordonante presidentiale), si pe care eu am fost de acord sa-l ofer tocmai pentru ca tatal sa se invete cu un copil, sa invete ce nevoi are, acesta nu-l respecta, intarziind atat la luarea copilului, cat si la aducerea lui la domiciliul mamei?
In plus, am cerut pensie alimentara retroactiv, stiind ca recunoasterea paternitatii de catre tata produce efecte retroactive de la nasterea copilului. El afirma insa ca va plati numai de cand va fi data hotararea judecatoreasca. Desi am avut in intentie sa cer in acesti ani pensie alimentara,de fiecare data "tatal biologic" a afirmat ca va plati, chiar a trimis mici sume de bani, din cand in cand.
Cu dezamagire, trebuie sa spun ca desi am fost lasata singura din luna a 3-a de sarcina, am crescut singura copilul pana in prezent, la varsta de 4 ani, nu m-am opus niciodata ca tatal sa vina sa-si vada copilul dar am fost refuzata, ba chiar amenintata ca daca voi cere ceva, voi avea de suferit, in cadrul procesului, desi am depus inscrisuri, am avut martori, am avut interogatoriu, tatal minte spunand ca a vrut mereu sa aibe grija de copil dar nu a fost lasat de mama (?!), eu sunt privita ca cea "fara inima", cea care "doreste sa se imbogateasca", desi, repet, singurul lucru pe care l-am cerut este o pensie decenta pentru copil si un program rezonabil, tinandu-se cont de necesitatile unui minor de 4 ani (alimente, haine, medicamente, gradinita, etc) si de faptul ca a lua o luna copilul de langa mama (asa cum tatal doreste) este innaceptabil, in conditiile in care copilul nu este obisnuit cu acesta si nu a stat singur cu el. Tatal nu s-a interesat de orele de masa si de somn, nu stie ce sa faca in sistuatii de boala, etc. Si cu toate probele in favoarea celor afirmate de mine, am senzatia ca eu sunt cea judecata in acest proces.
Domnule avocat "Gabriel Z", exista un mod prin care pot cere stabilirea pensiei si in functie de celelalte venituri. De exemplu, avand economii de sute de milioane, are o dobanda, avand rate de 20 mil lunar, se presupune ca are si venituri care sale acopere.
Sau copilul meu trebuie sa se multumeasca cu pensia stabilita la 1/4 din venitul pe economie, doar pentru ca "tatal biologic" a avut grija ca la deschiderea actiunii sa nu mai figureze ca angajat?!
Sau, daca intr-adevar, nu are venituri, cum ar putea instanta sa-i dea copilul vacantele de iarna, primavara, o luna vara, etc. (asa cum tatal a cerut-o?). Din ce bani va intretine copilul? Si cine are copii (dar nu numai), cunoaste cat "costa" intretinerea si ingrijirea acestora.
Va multumesc.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...