plangerea se face la politie. tb sa demonstrati ca timp de mai bine de doua luni, CU REA CREDINTA unul din parinti nu si-a indeplinit obligatiile fata de copilul minor. Plangerea o face parintele in tutela caruia se afla copilul. aveti deja o decizie data de judecatorie care stabileste cuantumul pensiei? daca nu, tb sa deschideti actiune pt pensie intretinere la judecatorie (e scutita de taxe). daca parintele vinovat pt neplata nu are venituri legale nu puteti sa-i demonstrati reaua credinta.
domnule comandant
subsemnatul( cu domiciliu, buletin , cnp)............ formulez urmatoarea plangere penala in sensul art 305 lit b cod penal (daca exista decizie data de judecatorie de obligare la plata pensiei) impotriva numitului/ei....cu toate datele datele de stare civila.
in fapt acesta refuza sa contribuie la intretinerea minorului....
si povestiti concret situatia de cand si in ce mod puteti dem ca nu si-a indeplinit obligatiile. ca formula de final fata de cele aratate mai sus va rog sa luati masurile legale ce se impun,.
In prealabil: pentru a fi indreptatita sa faceti o plangere penala pentru infractiunea prev. dde art.305 pct.(1) lit b din C.pen.trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, prin care sa fie stabilita acea pensie, cel obligat la plata sa nu fi platit timp de 2 luni consecutiv pensia la care a carei plata era obligat, iar neplata sa fie un act de rea-credinta, iar nu impiedicata de motive ce nu tin de persoana faptuitorului.
Plangerea (care nu are o forma tipizata in mod obligatoriu) incepe cu persoana careia i se aderseaza (Domnule Prim -procuror) si trebuie sa cuprinda (in mod obligatoriu) elementele prevazute de art.222 C.pr.pen., respectiv:
- numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea si domiciliul petitionarului;
- descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii;
- indicarea faptuitorului,, care in situatia dvs. este fostul sot;
- indicarea mijloacelor de proba.
Puteti indica, dar nu este obligatoriu , (deoarece organele de cercetare si urmarire penala incadreaza fapta) si temeiul de drept al plaangerii.(art.222 C.p.p. si art.305 pct.1 lit b C.pen.).
Sper sa va fi fost de ajutor.
Succes!
Sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, inca, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o tatal la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire paternitate, incuviintare schimbare nume, stabilire program vizita).
Inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. Am depus extrase doveditoare la dosar, insa, practic, el nu figureaza in prezent nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca pensia "conform legii" (desi traieste foarte bine din economiile de sute de milioane transferate, plateste rate de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...lucruri ce se vad din extrasele de cont depuse la dosar de catre mine), iar eu ca mama nu am puterea sa-i cer pensie alimentara nici macar acum, cand copilul are peste 4 ani...am doar obligatii" fata de el: sa-i dau copilul.
Instanta a hotarat ca nu conteaza economiile lui, ci doar veniturile pe ultimele 6 luni, desi el a afirmat clar ca nu lucreaza nicaieri si se intretine din economii.
Ce pot face eu?! si ce pot face tinand cont ca desi exista un program de vizita, temporar, (stabilit pe calea unei ordonante presidentiale), tatal nu-l respecta, intarziind atat la luarea copilului, cat si la aducerea lui la domiciliul mamei?
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)