avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare comitet executiv

buna ziua,

la noi la bloc exista urmatoarea situatie:
- s-a luat hotararea in adunarea generala sa se zugraveasca blocul, votandu-se in acest scop si un buget (care exista in contul asociatiei de proprietari din banii veniti din chirii)
- comitetul executiv a consultat mai multe oferte si a semnat contractul cu o anumita firma, urmand ca aceasta sa isi inceapa activitatea intr-un termen stabilit in contract.
- a fost achitat un avans catre respectiva firma
- la termenul stabilit pentru inceperea lucrarilor s-a constat ca nu au venit sa inceapa lucrarile
- a fost contactat telefonic administratorul firmei, care a venit si ne-a prezentat actele de vanzare cumparare a firmei de la el la alte 2 persoane, cu proces verbal semnat de predare a actelor si a tuturor lucrurilor din firma
- noii proprietari ai firmei nu au fost deloc de gasit
- s-a depus plangere la politie
- s-a luat legatura cu un avocat si a fost descis proces civil impotriva noilor proprietari ai firmei
- avocatul care reprezinta asociatia de proprietari in procesul civil, a spus ca ar trebuii si un proces penal impotriva acestora

intrebarea pe care mi-a adresat-o un membru al comitetului este: in cazul in care se incheie ambele procese, iar recuperarea avansului va fi imposibila, ce repercursiuni va avea asupra asociatiei de proprietari si asupra membrilor comitetului.

multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 22:43, 23 Februarie 2011
Niciuna, e o fatalitate, o "tzeapa", pe care o poate lua oricine, oricand.
Membrii comitetului care au tocmit lucrarea nu sunt supraoameni sau vrajitoare sa ghiceasca ce avea de gand patronul firmei. Era o firma cu acte in regula, nu?

buna, da, era o firma cu acte in regula, infiintata in 2008, care a fost verificata pe ministerul finantelor dupa CUI si avea depuse toate cele la timp
Daca o sa castigati procesul dar nu aveti cum recupera suma, sau pierdeti procesul, ceea ce nu este exclus, asociatia ramane pagubita de suma avansata. Cautati oricum alta firma si executati lucrarea.
Dar si pe semnatarii contractului (fostii patroni) ar trebui sa-i trageti la raspundere.
Acestia au incasat efectiv banii si nu cred ca in contractul incheiat de dv era prevazuta vreo clauza precum ca ei nu raspund de executarea lucrarii.
Apoi, daca erau oameni cinstiti, va anuntau inainte de vanzarea firmei, va dadeau avansul inapoi sau veneau cu noii partoni la asociatie sa faceti un act aditional la contract.
Dar spuneti-ne cu cat timp inainte i-ati dat avansul si mai ales de ce i-ati dat avansul, pentru ce?
Noi am facut multe lucrari si nu am dat avans. Am stabilit, de exemplu, chiar la ultima lucrare de hidroizolatie anul trecut un avans de 30% dar am dat acesti bani in ziua cand a venit echipa si-a urcat pe bloc incepand sa decoperteze. Apoi in 4 rate lunare dupa receptia lucrarii.
Iar pentru alte lucrari (canalizare, zugravit, instalatii electrice...), la fel, evitam, pe cat posibil, sa dam avans. Sau in ziua cand vor sa inceapa platim doar materialele si-aceste adesea direct la depozitele de materiale cu factura si plata prin banca direct in contul acestora.
asa cred si eu, ca si fostii patroni ar trebuii trasi la raspundere, in sensul ca, ei sunt cei care au semnat contractul cu noi.
pe de alta parte, avansul a fost dat cu 5 zile inainte de inceperea lucrarilor, avand in vedere ca nu eram noi cei care cumparau materialele....
sub deviza "cine se frige cu ciorba, sufla si in iaurt" momentan nu am cautat o alta firma pentru aceasta lucrare.

si totusi as vrea sa stiu, pot fi acuzati in vre-un fel membrii comitetului?
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
blondy21, utilizator
Aţi putea fi traşi la răspundere în condiţiile în care aţi achitat avansul fără ca acest lucru să fi fost specificat în contract, la modalitatea de plată. Dar asta numai în urma unui proces.
Despre ce sumă este vorba, de aţi angajat avocat şi aţi deschis proces? Se justifică această cheltuială? Chiar în ipoteza în care aţi cîştiga, veţi avea ce bunuri să executaţi pentru a recupera prejudiciul?
Mie mi se pare că abia aici este greşeala dvs...

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie migaste migaste Sunt administrator la o asociatie de proprietari unde comitetul se confrunta cu urmatoarea problema: in cadrul bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 s-au ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari isabela1967 isabela1967 Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa faca reparatii in cadrul asociatiei cu propria firma de instalatii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Administratie bloc lucien lucien Sunt administrator la un bloc turn. Am avut adunare generala a asociatiei in care s-a hotarat anveloparea blocului .Am dat anunt la ziar in urma caruia s-au ... (vezi toată discuția)