avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratie bloc

Sunt administrator la un bloc turn. Am avut adunare generala a asociatiei in care s-a hotarat anveloparea blocului .Am dat anunt la ziar in urma caruia s-au prezentat mai multe firme cu oferte. In conducerea asociatiei am ales trei oferte mai interesante ca pret si ca prezentare. Au fost afisate si dupa o saptamana s-a ale s una din ele. S-a instiintat administratorul firmei ca a fost aleasa oferta lui si e rugat sa vina si cu alte precizari, din care ne-am dat seama ca stie meserie .Am cerut relatii despre alte lucrari facute in oras, le-am vizionat si erau OK.S-au incheiat contracte cu locatarii unei coloane a blocului cu precizarea ca prima rata este jumatate din suma ce-i revine fiecarui proprietar, rata care s-a platit eliberandu-se chitanta; restul platindu-se la intelegere cu administratorul firmei. In contrct este stpulat ca odata platita prima rata la maxim dou zile sa inceapa lucrarea cu montare de schele si toate cele .A trecut o luna, lucrarea nu a inceput si nu ne mai raspunde nici la telefon acest administrator de firma. Va intreb ce e de facut ?
Cu multumiri , Lucian
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:32, 30 Iunie 2012
Plangere penala pentru inselaciune si actiune in instanta pentru returnarea banilor.
Cand v-ati dus sa vedeti alte lucrari din prezumtivul lui portofoliu ati luat legatura si cu beneficiarii sa-i intrebati daca el este cel care a executat lucrarea?

Daca nu va raspunde la telefon as zice sa va luati gandul pana cand justitia va va da dreptate si executorul judecatoresc va va recupera banii. Din pacate tara asta este plina de escroci!:(

Pe masura ce citeam mesajul dv. aveam un semn de intrebare asupra problemei pe care ati fi putut-o avea deoarece ati procedat "ca la carte" pana la un moment dat cand ati spus ca ati dat avansul.
Acest procedeu este o invatatura de minte pentru toti administratorii si presedintii de asociatie cum sa nu procedeze in aceasta faza daca nu cunosc bine firma cu care fac contractul.
Avansul trebuia dat dupa ce vedeati ca au pus schelele, insemnand ca este o firma serioasa sau macar ca au o baza materiala si dupa ce luati legatura cu beneficiarii ale caror lucrari le-ati vizionat.

Chiar daca, sa zicem, firma ar fi avut oarece dificultati de a incepe lucrarea, la telefon trebuia sa va fi raspuns si oricum sa tina legatura cu dv. Asta ma face sa cred ca e ceva necurat in legatura cu acest prestator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un beneficiar florinx63 florinx63 Am o firma de constructii si la data de 1 oct. 2008 am incheiat un contract de prestari servicii ( termosistem cladire si trotuare betonate in jurul cladirii) ... (vezi toată discuția)
Hotarare comitet executiv blondy21 blondy21 buna ziua, la noi la bloc exista urmatoarea situatie: - s-a luat hotararea in adunarea generala sa se zugraveasca blocul, votandu-se in acest scop si un ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam corect? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze comitetul executiv ,pentru a nu avea probleme cu recuperarea banilor ,daca va fi vorba sa se ... (vezi toată discuția)