avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamurire mare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamurire mare

Am observat un abuz al bancilor in contractele de credit care ar trebui ungent eliminat de catre cei care au competente in domeniu.In momentul in care un individ, firma,etc face un credit pe termen mediu sau lung se presupune ca ai o situatie financiara stabila....dar care se poate destabiliza poate pentru scurte periade de 4-6 luni.Daca ai un credit 90% din credite devin scadenta in timp de 90 sau 120 de zile.
Problema este urmatoarele ..bancile au un sistem parsiv in care in primii 2-3 ani isi recupereaza toate taxele, dobanzile...cetateanul care are credit ajungand sa nu plateasca uneori nici 10% din creditul efectiv. Creditul devenind scadent pentru neplata ......poate si din problemele medicale ale omului respectiv...banca te executa ca pe o masea stricata ca banca a recuperat tot de la om si il obliga pe saracul om sa dea in cap sau sa se prostitueze ca sa restituie diferenta de credit.......problema se poate rezolva usor........banca sa nu poate pune mai mult de 30% ( costurile ei) din rata lunara de plata , iar in caz de scadenta sa nu mai poata recupera dobanda neplatita de client.....cel putin in cazurile in care se demonstreaza ca nu a foas rea intentie de plata....asa sunt aparate si drepturile omului.sau ale clientului ca bancile nu ne considere oameni ...ci animale.......Cum e posibil sa platesti 4 ani un credit la [EDITAT] si sa nu fi platit nici macar 10% din credit....repet nu e cazul meu ...mi se pare strigator la cer .....cum de se permit astfel de abuzuri ...am inteles ca suntem multi pe Terra si trebuie sa ne mai sinucidem din cauza problemelor......dar domnilor..cred ca unii de sus din parlament ...fac jumate jumate cu bancile dobanzile alea grase sau cumpara casele celor executati silit din cauza crizei pe nimic ...situatia e grava si din cauza locurilor multe de munca pe care guvernul ni le asigura....dar in rai nu pe pamant in Romania. Deci eu nu inteleg unde este dreptul clientului...care de altfel e un infractor ca are probleme si ca la incheerea creditului nu a stiut ca va veni criza.... sau ca va ramane fara servici ca asa a visat Boc seara ...............Eu am noroc.....dar imi e mila de cei care nu au un sprijin de la guvern sau de la cei care au competenta si nu le folosesc dar salariile lor nesimtit de mari nu uita sa le foloseasca......Sincer imi e sila cand deschid televizorul si le vad logoreea de doi lei........E usor a scrie versuri .........cand nimic nu ai a spune .... .insirand cuvinte goale ...ce din coada au sa sune.....cam asta e guvernul nostru. Vorbe.....sau vrjeli ca tot aia este . #-o.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
intra-devar cam nasoala situatia clientului , insa ca orice roman adormit incepem sa ne trezim doar in mom in care suntem stransi cu usa de perete. bancile sunt camatari legali si nimeni nu poate face nimic in acest sens si nici guvernantii nostrii capabili nu pot face abs nimic si nici nu vor in cazul , iar in cazul in care ar dori sa faca putina baie de multime se gasesc colegi care i-ar linisti imediat ca poate ii doare capul
eu cel putin cunosc un singur om care are tupeul "jegos" de a negocia cu banca si dc nu reuseste total cel putin cateva conditii ii sunt acceptate
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant in euro mariana07 mariana07 Buna ziua, Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare,suspendare,preluare ? nicu 2009 nicu 2009 Am o firma de termopane care datorita crizei economice stationeaza,adica toti salariatii sint in somaj.Firma are hala inchiriata,utilaje pentru timplarie rehau ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)