avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu executoriu atacat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu executoriu atacat

daca exista o intelegere intre parti, cu titlu executoriu si in acelasi timp pentru acealasi obiect exista si un proces pentru care nu exista decizie definitiva este posibil sa fie atacat acel titlu executoriu prin acel proces inca in desfasurare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir88 , utilizator 15:29, 22 Februarie 2011
deci speta e in felul urmator: 2 litigii asupra aceluiasi bun intre aceleasi parti, unul finalizat def, irev si investit cu formula executorie si altul in derulare
at cel de al doile litigiu se va respinge intrucat exista autoritate de lucru judecat, in nici un caz prima sentinta nu poate fi desfiintata
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
speta este asa: exista un litigiu pentru un bun si acesta se afla in derulare la judecatorie. in timpul procesului partile din litigiu s-au inteles si au semnat o intelegere cu titlu executoriu cu termen peste 3 luni. este posibil ca peste 3 luni, tinand cont ca exista acel proces pe rol inca neincheiat, una din parti sa conteste titlu executoriu?
asadar,din cate inteleg,dvs a-ti incheiat in fata instantei o hotarare de expedient(mai binwe zis o tranzactie) prin care se stipuleaza stingerea litigiului peste 3 luni.
in cazul in care peste 3 luni una dintre parti nu isi respecta intelegerea,se va ajunge din nou la judecata.
retineti! hotararea de expedient nu poate fi atacata cu apel.
daca s-a incheiat o hotarare de expedient,si litigiul respectiv s-a stins.sau sa inteleg ca tranzactia nu viza toate aspectele litigiului?
nu, procesul este de rezolutiune antecontract si se afla in faza de apel. partea care trebuie sa ramburseze avansul a declarat ca este de acord cu plata sumelor, insa doreste sa semnam o intelegere, incheiata la notar, cu titlu executoriu, prin care ei se obliga sa ne dea banii peste 3 luni, se specifica ca ei renunta la apel si la recurs iar noi (cei care trebuie sa primim banii) ne angajam sa facem anumite concesii acum, nu peste 3 luni. problema mea este, daca eu peste 3 luni ma pot duce sa incep executarea acelui imobil pe baza acestei intelegeri cu titlu executoriu sau ei vin peste 3 luni, dupa ce noi am facut toate concesiile si spun ca nu mai sunt de acord cu intelegerea si tb sa asteptam in continuare sa se judece procesul. Mentionam ca ei spun ca nu vor sa mearga sa intrerupa procesul deoarece acest lucru dureaza destul de mult (peste 1 luna).
de asemena, imi puteti spune cat de repede se poate da acea hotarare de expedient si cum ar tb procedat?
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se desfasoara o tranzactie? learnlaw learnlaw Am citit prin cod si pe internet cum se desfasoara o tranzactie dar nu inteleg practic cum are loc. Partile se prezinta in instanta si apoi dau un inscris ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)
Tranzactie judiciara Marta Tot Marta Tot Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la urmatoarea situatie : doi frati, A si B, se judeca timp de 10 ani cu locatarii celor 10 apartamente cumparate pe L 112, ... (vezi toată discuția)