avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se desfasoara o tranzactie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se desfasoara o tranzactie?

Am citit prin cod si pe internet cum se desfasoara o tranzactie dar nu inteleg practic cum are loc.
Partile se prezinta in instanta si apoi dau un inscris semnat dinainte judecatorului care ia act de el si ramane in pronuntare?
Va intreb pentru ca pana acum la procesele la care am asistat nu am vazut practic cum se desfasoara.

*intrebare student anul 1

va multumesc
Da, părțile din dosar depun la instanță un înscris numit tranzacție, prin care se înțeleg de comun acord asupra tuturor aspectelor litigiului. Instanța ia act de tranzacție și pronunță o hotărâre de expedient.
va multumesc pentru raspuns.
Tranzactia poate fi semnata si in fata judecatorului, pentru nu a exista neclaritati.

Instanta de judecata ia act de intelegerea celor impricinati, pronuntand o hotarare de expedient.

Prin tranzactie sunt efectuate concesii reciproce, de catre partile litigante, pentru a stinge un litigiu, respectiv pentru a preintimpina o noua cauza dedusa judecatii.

Lecturati atent clauzele tranzactiei , aceasta este un act de dispozitie, ce se va mentiona in dispozitivul hotararii judecatoresti.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)
Partaj si iesirea din indiviziune mac6 mac6 1.Poti fi obligat de instanta sa participi la judecata daca esti chemat ca parat ,in situatia in care ai trimis solicitare sa se faca judecata in ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)