1.Poti fi obligat de instanta sa participi la judecata daca esti chemat ca parat ,in situatia in care ai trimis solicitare sa se faca judecata in lipsa?
2.Poate instanta sa nu ia in considerare tranzactiile separate incheiate de fiecare parat cu reclamantul si sa solicite o singura tranzactie?
1. Daca ati solicitat judecata in lipsa, prezenta dvs sau a aparatorului ales nu este obligatorie in instanta. Totusi, daca se incuviinteaza proba cu interogatoriu in persoana dvs. (mai putin in ipoteza in care va aflati in strainatate, putand raspunde in scris la interogatoriu);
2. In ceea ce priveste cea de-a doua intrebare, tind sa afirm ca instanta va solicita incheierea unei tranzactii cu toate partile litigiului.
Multumesc pentru raspuns.
am doua neclaritati:
1.in situatia in care se va face o noua tranzactie cu toate partile , tranzactia veche se va anula?
2.ce se va intampla cu sumele de bani care au fost platite respectiv incasate , Se vor restitui, urmand a se face alte plati conform noii tranzactii (nu se modifica nici continutul tranzactiei si nici suma ci se face o singura tranzactie cu toate partile)?
3.care este cadrul legal al solicitarii instantei de a centraliza toate tranzactiile intr-una.
Totusi, cu toate ca instanta a primit in sedinta publica,la termenul de judecata respectiva tranzactie nu a incheiat hotarare de expedient .Exista o procura speciala in care se specifica faptul ca mandatarul poate incheia orice tranzactie in numele mandantului.
Rog a mi se comunica actul legal care prevede faptul ca judecatorul poate sa nu acorde tranzactiei vechi valoare juridica si sa solicite una noua, centralizatoare cu toate partile.
Contractul de tranzactie
utc
am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)