avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj si iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj si iesirea din indiviziune

1.Poti fi obligat de instanta sa participi la judecata daca esti chemat ca parat ,in situatia in care ai trimis solicitare sa se faca judecata in lipsa?
2.Poate instanta sa nu ia in considerare tranzactiile separate incheiate de fiecare parat cu reclamantul si sa solicite o singura tranzactie?
Cel mai recent răspuns: mac6 , utilizator 15:36, 4 Iunie 2020
Buna ziua,

1. Daca ati solicitat judecata in lipsa, prezenta dvs sau a aparatorului ales nu este obligatorie in instanta. Totusi, daca se incuviinteaza proba cu interogatoriu in persoana dvs. (mai putin in ipoteza in care va aflati in strainatate, putand raspunde in scris la interogatoriu);

2. In ceea ce priveste cea de-a doua intrebare, tind sa afirm ca instanta va solicita incheierea unei tranzactii cu toate partile litigiului.
Multumesc pentru raspuns.
am doua neclaritati:
1.in situatia in care se va face o noua tranzactie cu toate partile , tranzactia veche se va anula?
2.ce se va intampla cu sumele de bani care au fost platite respectiv incasate , Se vor restitui, urmand a se face alte plati conform noii tranzactii (nu se modifica nici continutul tranzactiei si nici suma ci se face o singura tranzactie cu toate partile)?
3.care este cadrul legal al solicitarii instantei de a centraliza toate tranzactiile intr-una.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
mac6, utilizator
Buna ziua,

Cauza poate fi transata in lipsa partilor legal citate, conform art . 411 , alineatul 2 din Codul de procedura civila.

Tranzactia judiciara reprezinat un act de dispozitie, prin care partile sting litigiul , prin concesii reciproce.

Aceasta poate fi semnata in fata instantei de judecata.

Ea poate fi semnata in prealabil, iar partile, la termenul de judecata , confirma faptul ca au perfectat respectiva tranzactie.

Aceasta va fi mentionata in cuprinsul hotararii de expedient.

Puteti mandata o terta persoana, care sa va reprezinte interesele in acest proces, semnand tranzactie .(procura este una speciala, notariala ).

Multumesc pentru raspuns.

Totusi, cu toate ca instanta a primit in sedinta publica,la termenul de judecata respectiva tranzactie nu a incheiat hotarare de expedient .Exista o procura speciala in care se specifica faptul ca mandatarul poate incheia orice tranzactie in numele mandantului.
Rog a mi se comunica actul legal care prevede faptul ca judecatorul poate sa nu acorde tranzactiei vechi valoare juridica si sa solicite una noua, centralizatoare cu toate partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu atacat trandafir88 trandafir88 daca exista o intelegere intre parti, cu titlu executoriu si in acelasi timp pentru acealasi obiect exista si un proces pentru care nu exista decizie ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)