avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui apartine terenul din jurul blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui apartine terenul din jurul blocului?

Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, etc) . Din cate am aflat stiu ca spatiul verde apartine Consiliului Local al sectorului unde se afla blocul si nu are nimeni dreptul sa-l ingradeasca. Situatia care m-a determinat sa intreb este urmatoarea: un vecin care are apartament la parter si-a ingradit un teren din fata apartamentului sau, l-a inchis cu lacat si in plus foloseste gradina pe post de loc de gratar si intalniri cu prietenii pana tarziu in noapte, cateodata in frunte cu Administratora blocului, care tocmai ea a pus afis sa se pastreze linistea in bloc dupa ora 22.00 !!! Asadar nu am cu cine sa discut in aceasta situatie. Va rog sa imi spuneti ce masuri pot lua? Multumesc, Julesa
Cel mai recent răspuns: Martis Nela Anisoara , utilizator 00:56, 7 Iunie 2024
depinde ce scrie in actul de proprietate. de multe ori, proprietarul unui apartament detine o cota parte indiviza din terenul de sub bloc, precum si o anumita suprafata din jurul blocului. deci, inclusiv dumneavoastra sunteti proprietar, in indiviziune, al unei cote-parte ideale din terenul aflat in jurul blocului. Verificati-va actul de proprietate! Contractul notarial prin care ati cumparat apartamentul, extrasul C.F. Scrie acolo exact ce suprafata detineti.
Este domeniul public.
Va supun atentiei prevederile Monitorului Oficial al Romaniei nr. 393 / 1997 privind infiintarea si functionarea ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI.

,,Art.3-c) Prin proprietate comuna se intelege toate partile dintr-o cladire aflata in proprietate, care NU sunt apartamente si care sunt destinate folosirii in comun de catre toti proprietarii din acea cladire.
...................................................................
-Proprietatea comuna include toate partile proprietatii care sunt in folosinta comuna, ca: terenul pe care este construita cladirea, CURTEA INCLUSA, fundatia, structura de rezistenta, acoperisul, terasele, cosurile de fum, scarile, holurile, pivnitele, subsolurile, casa scarii, tubulatura de gunoi, rezervoarele de apa, ascensoarele."
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
In privinta proprietatii v-a raspuns extrem de competent ghola. In ceea ce priveste indreptarea situatiei de tulburare a linistei publice, trebuie sa va adresati politiei.
In conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, constituie contraventie:
• tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma (pct. 28 al art. 2);
• tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00 si 8:00 prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora (pct. 29 al art. 2).

In primul caz, sanctiunea este amenda de la 2.000.000 lei la 10.000.000 lei vechi, iar in cel de-al doilea caz, amenda de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei vechi; in aceasta ultima situatie, se poate lua si masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile, in cazul repetarii contraventiei.

in privinta ingradirii suprafetei de teren de care faceti referire in mesaj, va puteti adresa Primariei sau Consiliului Local unde locuiti.
Va multumesc foarte mult pentru informatii. Acum imi este f. clar ce trebuie facut in problema mentionata de mine.

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)