avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor

Buna ziua. As dori sa aflu daca se poate obtine indemnizatia de insotitor pentru o persoana care are gradul II de handicap (nu se poate deplasa singur, isi misca mainile cu greu si trebuie ajutat pt a fi hranit), persoana care beneficiaza de o pensie militara, nefiind pensionat pe caz de boala. Am auzit ca daca nu are pensie de handicapat, ci pensie normala nu poate beneficia de indemnizatie de insotitor. Sper sa ma poata lamuri cineva in aceasta privinta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:35, 23 Februarie 2011
Conform legii 448/2006, beneficiaza de asistent personal sau de indemnizatie de insotitor doar persoana incadrata in gradul de handicap grav, cu insotitor, conform certificatului de incadrare.
Solicitati revaluare pentru a i se acorda gradul 1, insa datorita faptului ca are pensie militara, nu poate obtine si insotitor, deoarece indemnizatia de insotitor se da si in functie de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor pentru persoana cu parkinson SCHEI SCHEI BUNA ZIUA Ma numesc Iulian Ciovica si sunt in pensie de invaliditate gradul 2 cu handicap accentuat de 8 ani iar boala avanseaza astfel incit nu ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)