avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procese verbale de contraventie nesemnate de mine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procese verbale de contraventie nesemnate de mine

Buna seara.
Am primit pe 02.2.2011 de la impozite locale o foaie in care imi spunea ca am de platit o amenda in valoare de 150.00 (un milion 500mii) din care Amenzi ratb 100.00 si Amenzi diverse (jandarmerie,50.00). Amenda era data pe 04.3.2010 ambele la aceeasi ora.Am fost la Directia Generala Impozite si Taxe Locale si am facut cerere pentru a mi se trimite copiile dupa procesele verbale.Am primit procesele vad acolo datele mele(numele,cnp etc) iar la semnatura era o mazgalitura(care incepea cu litera unui nume de familie al unui prieten)
Dupa cateva zile,dupa ce am intrebat cativa prieteni si am aflat cine mi-a dat datele mele la amenda,chiar persoana a carui nume de familie incepe cu litera P.
Cum as putea sa rezolv aceasta situatie? Mai ales ca eu nu m-am semnat niciodata in felul acela.
Plus ca in procesele verbale dupa ce au scris toate datele,in randul "a savarsit urmatoarele" scrie: Contravenientul a dat date false cu privire la stabilirea identitatii sale.
iar la randul unde scrie "alte mentiunu" scrie: Nu are obiectiuni cu privire la continutul procesului verbal, si regreta fapta.
Cum as putea sa rezolv aceasta problema pentru ca trebuie sa existe o solutie,altfel as putea sa ma trezesc tot timpul cu cate o amenda.

Cel mai recent răspuns: teddybartis , utilizator 19:20, 31 Ianuarie 2012
faceti contestatie sustinind ca nu le-ati primit acasa si deci sunteti inca in termen. apoi contestati semnatura de pe pv in fata instantei de judecata.
Aveti in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta a continutulul proceselor verbale,posibilitatea de a formula plangeri contraventionale impotricva fiecaruia dintre acestea,invocand faptul ca nu v-au fost trimise la domiciliu si ca datele dvs de stare civila au fost folosite de alta persoana.
In instanta aveti posibilitatea sa va inscrieti in fals .
Cum adica sa ma inscriu in fals?
procedura prin care contestati semnatura de pe un inscris se numeste "procedura inscrierii in fals".
Cam asa am patit-o si eu. Acum 2 saptamani cand am platit impozitul pe anul 2011 am fost informat ca am o amenda de 240 lei de achitat despre care eu nu stiam nimic. M-am informat la biroul care se ocupa cu amenzile si mi-a aratat "dosarul meu" si surpriza: recomandata nu era semnata de nimeni ci doar de agentul postal si era o amenda pentru parcare neregulamentara. Ce as putea face pentru a plati macar jumatate din amenda stabilita?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
teddybartis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda jandarmerie ! x3v1lx x3v1lx Buna ziua. Iin data de 06.11.2008, in urma unei razii a controlorilor RATB, am fost surprins ca ma deplasam cu tramvaiul fara bilet. Am fost coborat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in data de 29.03.2022 am primit email de la ing prin ... cami_vox cami_vox Buna ziua. In data de 29.03.2022 am primit email de la ING prin care ma anuntau ca contul bancar s-a poprit cu suma de 1124 lei, in urma unei Adrese din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)