avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de pensionare

Am si eu o intrebare la care sper sa primesc raspuns.Tatal meu a fost pensionat pe caz de boala iar de curand sa pensioanat definitiv .Problema este ca dupa ce a muncit 35 de ani iar vreo 15 ia avut cu grupa a doua pensia nu a crescut decat cu circa 50 de lei de lei noi adica de la 740 cat avea a crescut undeva la 790 de lei care mai sant si impozabili si opresc 5 % din ei.Pe decizia de pensionare scrie undeva in josul pagini ca daca nu e de acord cu pensia actuala sa-i dea in judecata .Intrebarea este daca merge in instanta credeti ca are vreo sansa ca pensia sa-i fie marita mai mult decat iau marito ei si adica cu 50 de ron ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:02, 23 Februarie 2011
Pensia de 790 lei nu este impozitata,se opreste CASS de 5,5%.Trebuie sa va uitati pe buletinul de calcul, care insoteste decizia de pensionare si sa verificati daca acestea corespund cu cele din carnetul de munca.
Probabil ca am folosit exprimarea gresita suma de 5%este CAS nu impozit dar ce vroiam sa stiu este daca dupa 35 de ani de munca diferenta dintre pensia pe caz de boala si cea de varsta sa fie de doar 50 de lei
In cazul dv.se pare ca pensia de invaliditate a fost mai mare decat calculul pt.pensie la limita de varsta si s-a pastrat in plata pensia mai mare.Cresterea cu 50 lei reprezinta grupa de munca conf.Legii 263/2010,acordata cu 01.01.2011.(atentie la cuponul de pensie,astia 50 lei poate sa reprezinte si restanta din ianuarie)Pt.valoarea mica a pensiei,verificati buletinul de calcul.
Precizati:
-Luna si anul nasterii.
-Ce stagiu total de cotizare avea la momentul deschiderii dreptului la pensie de invaliditate ?
-In ce luna si an s-a pensionat de invaliditate ?si in ce luna si an la limita de varsta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie un barbat in varsta de 57 ani? Alvaro Liniers Alvaro Liniers Un vecin imi spui ca \"sunt un om care din 2003 sunt pensionar pe caz de boala gr. II de invaliditate. Am o vechime in campul munca 32 de ani. Am contribuit 35 ... (vezi toată discuția)
Pensie iulian_cucu iulian_cucu Am iesit la pensie pe caz de boala in anul 2004 -stagiul complet de cotizare, conform Legii.19/2000 =35 ani 0 luni -Total stagiu de cotizare realizat = 38 ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie cornel10 cornel10 am 61 ani , sant an pensie de boala gradu 2 din 2000 . am 19 ani si 8 luni lucrat an grupa 2 de munca. 11 ani grupa 3 de munca . pe decizie scrie . cotizat ... (vezi toată discuția)