avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... accesare fonduri europene pe domeniul sanatate
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

accesare fonduri europene pe domeniul sanatate

Sunt tehnician dentar si doresc sa lucrez ca PF autorizata in zona rurala ,sunt dispusa sa investesc pentru a deschide un laborator de tehnica dentara acasa cam 7000 de euro si locatia .Doresc sa accesez fonduri europene in completarea investitiei mele .Este posibil?
Care sunt principalele conditii ?
Se impune o limita de nr de angajati?
Ce domeniu ar putea sa acopere o asemenea activitate ?Am inteles ca nu sunt fonduri directe pentru sanatate.De unde sa incep?
As putea sa ma informez mai bine de undeva ?
:(
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 22:09, 2 Martie 2011
Daca aveti CAEN 8621, 8622 au 8623 atunci activitatea este eligibila si poate fi finantata din masura 312 din PNDR (programul national de dezvoltare rurala). Mai sunt o seama de conditii pe care trebuie sa verificati ca le indepliniti. Informatiile toate se gasesc in ghidul solicitantului si celelalte documente care compun pachetul pentru aceasta masura (M 312) pe care le gasiti pe pagina autoritatii de management a programului apdrp.ro . Tot aici aflati si daca si cand se lanseaza apel de proiecte. Codurile CAEN eligibile se afla in anexa 9.
Succes!
:)M-am documentat si CAEN pentru tehnician dentar,respectiv laborator de tehnica dentara este 3250,cele mai clare informatii sunt pe apdrp.ro; Acest CAEN este eligibil pentru obtinere de fonduri .Ceea ce n am inteles inca este cu punctajul la solutionarea cererii(raportul fond nerambursabil / loc de munca nou creat <25000 euro?? deci la 1 loc de munca si un fond sub 25000 se acorda punctaj?)
N as vrea sa deschid un nou SRL oare e Ok si cu PFA ,ma refer tot la punctaj?
Am gasit si cateva firme de consultanta dispuse sa ma ajute ,sunt de acord sa le platesc procentul max 10 % dupa aprobare ,dar nu inainte asa cum mi au cerut unii ( cam 3000 ron avans) ce stiti asa se procedeaza ,care sunt comisioanele practicate si cand se dau banii catre acestia?se da avans???///

MULTUMESC

Criteriul privind locurile de munca nou create este unul de punctaj. In functie de raportul rezultat intre nr. de locuri de munca nou create la fiecare 25.000 euro primiti, rezulta un punctaj mai mic sau mai mare la criteriul respectiv.

Se poate si cu PFA, dar se limiteaza suma.

Un consultant profesionist nu lucreaza doar in baza unei promisiuni ca va fi platit daca, candva. Este firesc sa existe o defalcare a onorariului si este o chestiune de incredere de ambele parti, ca si un semnal din partea dvs. ca aveti seriozitate in demararea proiectului si nu ezitati sa angajati cheltuieli in acest sens. Greu veti gasi pe cineva sa accepte sa va faca o lucrare in mod gratuit pana la abrobare si, de regula, o astfel de oferta arata slaba calificare si neincrederea in propriile capacitati profesionale din partea ofertantului, care prefera sa nu-si puna in cap clientii nemultumiti in cazul frecvent al neaprobarii.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Ion Vasilescu, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri pentru aparatura pauld pauld Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Se dau fonduri unui PFA, persoana autorizata cadastru, pentru cumpararea de echipamente ? 2. Daca detin un SRL cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri europene pentru infiintarea unu laborator de tehnica dentara. aureliancafadaru aureliancafadaru Buna seara! As dori sa accesez fonduri europene pentru a putea infiinta un laborator de tehnica dentara! Care ar fi pasii si cum ar trebui sa procedez? Va ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile micro lylyan lylyan Avem 2 micro, caen 9001 si 9002 - activit creatie artistica si activitati suport. As putea accesa vreo masura pt investitie instalatie sunet - import ... (vezi toată discuția)