Buna ziua as vrea si eu sa m alamuresc asupra unei probleme, si anume, asupra PARTAJULUI, in situaztia in care sa produs divortul ,hotararrea e definitiva, dar nu sa facut partajul, situatia din acest punct de vedere ramanand ca atare, , adicxca tatal meu a plecat si a deecis sa nu aiba nici o pretentie, insa acest lucru stiu k imi trebuie in scris, DE aceea intreb care este cursul normal-legal , cand situatia este amiabila, ce trebuie sa fac sa inchei speta?Pretul partajului, documentele?Specific ca tatal meu este de acord sa cedeze partea lui in favoarea copiilor.....Cum pot rezolva cat mai simplu posibil?VA MULTUMESC ANTICIPAT
parintii dvs ar trebui sa dea o declarartie in forma autentica privind cotele pe care le detin din imobilul respectv.
aceasta declaratie se noteaza in CF a imobilului.
ulterior tatal va va putea instraina cota sa din imobil.
multumesc mult pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat , insa nu inteleg mare lucru, nu ca as dori sa ma pot lamuri in totalitate de aici, [entru ca stiu ca este greu acest lucru...dar din raspunsurile dumneavoatra (3) ele sunt toate diferite intre ele.....insa un lucru cred k l-am inteles , valabil pentru toate situatiile ,si acela ca, indiferent cum as dao, casa trebuie a fi evaluata de catre un evaluator care sa stabileasca in pralabil valoarea imobilului...OK mai departe as vrea sa stiu daca, merg la un notar si declar tatal si mama ca treaba este amiabila, nu s-ar putea face o simpla declaratie care sa aiba valoare jurididica, care sa nu poata fiii atacat , prin care tatal meu sa zica k nu are nici o pretentie asupra parti slae?
nu se poate sa dai o declaratie prin care sa renunti la un drept de proprietate.
din punctul meu de vedere, cel mai simplu este ca parintii sa dea aceasta declaratie privind cotele pe care le detin din imobil
declaratia este necesara intrucat imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei in cote codevalmase.(altfel spus nu se stie ce cota are fiecare din bunul respectiv)
aceasta declaratie se noteaza in Cf-ul imobilului, x are 1/2, iar y 1/2 de exemplu.
abia dupa ce stabileste cota fiecaruia va putea tatal sa va instraineze cota sa.