avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui apartament

parintii mei au divortat acum 15 ani si in urma partajului apartamentul in care locuiau s a evaluat la 44 milioane vechi si tatalui meu ii reveneau 22 milioane pe care mama nu i le a dat nici pana in ziua de azi. noi suntem 3 frati .intrebarea mea este daca apartamentul poate fi trecut pe numele unuia dintre noi fara a fi necesara plata celor 22 milioane daca tatal meu este de acord sa ne semneze unuia dintre noi.multumesc anticipat ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 10 Mai 2011
1. tatal, prin vanzare-cumparare sau donatie, instraineaza cota sa parte din imobil catre unul dintre copii sau catre toti copiii in mod egal ;
2. tatal , prin declaratie notariala, declara ca a primit suma de bani si nu mai are nicio pretentie si atunci imobilul devine in integralitatea sa proprietatea mamei care ulterior va face ce va dori , inclusiv instrainarea acestuia.
avocat Cristina Popescu
sau instanta constata ca s-a precris dreptul tatalui la actiune si in baza hotararii, radiati sarcina din cartea funciara.
daca tatal e dispus sa dea o declaratie in fata notarului ca a primit suma, radiati sarcina in baza declaratiei, asa ar fi cel mai simplu.
mama va fi cea care va vinde. tatal nu va poate vinde ca odata partajul facut, nu mai e proprietar si nu mai are ce vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)