avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture

Buna ziua,
Vreau sa adresez o intrebare privind reglementarea pentru lucru in ture.
Programul de lucru, pana in prezent, a fost de 24h cu 72h pauza, cu unele exceptii datorate lipsei temporare de persona (lucrez la stat).
Acum mi s-a cerut sa fac un program de lucru in care subalternii si eu sa lucram pe rand 1/2 din luna in ture de 24h si cealalta jumatate la 8h/zi, alternativ si se presupune ca acest sistem nu necesita pauze de 72h.
Este posibil asa ceva, legal? Nu vreau sa risc reclamatii ale subalternilor dar nici sanctiuni ale sefului. La cate servicii de 24h se considera lucru in ture?
Va multumesc,
Cu respect,
Corneliu MIHAI

Alte discuții în legătură

Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris si valabilitatea lui alina9gabriela alina9gabriela Buna ziua , zilele trecute am primit de la seful meu un avertisment scris pentru 2 lucruri diferite : primul pentru ca nu am completat de cateva luni niste ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa sau recreere davidescucostel davidescucostel Buna seara In contractul meu de munca , durata muncii este de 8h / zi 40 h / saptamana . Observ ca nu este nicaieri precizata pauza de masa sau ... (vezi toată discuția)