avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu asigurarea apei potabile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu asigurarea apei potabile

Buna seara.
Sunt un locuitor dintr-un cartier din periferia unei comune de langa Tg Mures. In urma cu 3 ani am cumparat o casa la cheie in acest cartier, cu contract de vanzare-cumparare, vanzatorul si executantul fiind aceeasi persoana fizica (pentru intreg cartierul). Dupa 1 an de zile ne-am dat seama ca in loc sa fim bransati la reteaua de canalizare cum ne-a precizat la vanzare, avem doar fosa septica SUB GARAJ.
In acelasi an au inceput infiltratiile la zona de subsol a casei care iarasi ar fi trebuit sa fie subsol tehnic si nu pivnita fara aerisire. Pe scurt intreg cartierul s-a construit cu niste zilieri platiti la negru si fara un diriginte de santier. Nu exista procese verbale la diferite faze de executie, nu exista cartea constructiei, proiectul de autorizare nu corespunde cu realitatea....si asa mai departe. E au trecut 3 ani si acum o luna apa de la robinet, care o avem din fantana, care deserveste intreg cartierul, a inceput sa aiba un miros foarte nasol. Asadar am facut analiza de laborator la un unul autorizat, care a constata faptul ca apa nu este potabila si ca ar trebui curatata fantana de urgenta.
Am adus la cunostinta investotorului, ca si persoana raspunzatoare de distributia apei, cine la urma lui a si venit si ne-a facut "nesanatosi la cap" si a plecat cu mare tam-tam ci ca pe el nu-l intereseaza si sa mai platim in plus daca dorim apa de calitate. Aici precizez ca lunar platim fiecare locatar 60ron pentru ....cica curent consumat de cele 2 pompe care urca apa din fantana intr-un bazin de apa de unde este alimentat fiecare casa in parte prin hidrofor propriu(cca 45 de case).
Vazand ca nu se intampla nimic am depus o sesizare la Sanepid, care la urma lui a iesit pe teren, a consatat nereguli in ceea ce priveste amplasamentul, a intocmit un raspuns la sesizarea noastra, prin care ne anunta ca se va sista furnizarea apei pana la momentul INTRARII IN LEGALITATE si pana ce se va aduce apa la calitatea de a fi potabila.
DAAAAAAA ........ Intrare in legalitate pentru ca s-a constatat faptul ca investitorul ne ia niste bani pe care sigur nu se elibereaza chitanta ba mai mult nici nu are licenta de furnizare a apei potabile.

OK. Acum ce se va intampla deoarece Sanepidul a sesizat acest fapt la inceputul acestei luni dar apa inca nu s-a inchis. S-a sesizat atat Apele Romane, Consiliul Judetean Mures cat si Primaria Locala si tot nu s-a facut nimic!!!
Ba mai mult ........si acum vine partea mai grava........investitorul a afisat mai multe tablite pe care apare ca acest cartier este alimentat cu apa menajera, iar pe unul dintre ele, care este pe langa bazinul de apa apare ca terenul este proprietate privata si ca cel care trece pe acolo risca sa fie IMPUSCAT!!!.
Ce ma fac, alta sursa de apa nu avem penru ca drumul de acces in cartier este al lui ca si drum privat cu servitute de trecere si nu doreste sa predea primariei numai in schimbul unui teren sau pentru contravaloarea unei sume.

Astept raspunsul Dumneavostra si daca este posibil si o indrumare catre cine sa ne indreptam.

Va multumesc anticipat.
Cu respect
G.I.

Alte discuții în legătură

Deversare ape uzate pe strada AlinaMarinBadea AlinaMarinBadea Buna ziua. In zona in care locuim nu exista canalizare asa ca avem o fosa septica ecologica. Acest tip de fosa, pentru cine nu cunoaste, are 2 compartimente, ... (vezi toată discuția)
Discutii bazin captare izvor cristinan44 cristinan44 Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am o caseta in zona de munte, iar apa este furnizate prin caderea libera, de la un izvor ... (vezi toată discuția)
Alimentarea cu apa la sate iris9 iris9 In anul 2009 s-a incheiat procesul de introducere a apei in satul nostru, proiect finantat cu fonduri europene. Inca de la inceput am avut probleme in sensul ... (vezi toată discuția)