avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... alimentarea cu apa la sate
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

alimentarea cu apa la sate

In anul 2009 s-a incheiat procesul de introducere a apei in satul nostru, proiect finantat cu fonduri europene. Inca de la inceput am avut probleme in sensul ca ramaneam zile intregi fara apa. In prezent intreaga comuna este fara apa de 3 saptamani; autoritatile locale declara ca trebuie sa ne luam gandul ca aceasta problema se va mai remedia, deoarece nu a fost facuta cum trebuia(tevi si conducte necorespunzatoare, care deja sau spart, au inghetat, filtrele nu au fost puse de la inceput, etc.) Intre timp satenii si-au pierdut si sursele de apa pe care le-au avut la inceput, fantanile au secat deoarece autoritatile au adincit raul care trece prin localitate si l-au diguit , astfel ca nu mai putem nici macar sa intram cu un animal ca sa-l adapam. Mai grav multi si-au facut instalatii de incalzire in case, care necesita apa in continuu, incep sa se sparaga bazinele din sobe sau nu mai tebuie facut focul.. De igiena nu mai vorbim. Si toate acestea in plina iarna, si in secolul in care traim.Este o situatie disperata si avem nevoie de ajutor cat mai repede. Cui sa ne adresam ca sa ne ajute si ce ar trebui facut? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 17:36, 1 Februarie 2011
Situatia este fara indoiala neplacuta, dar legatura cu subiectul granturi/fonduri europene este cel mult tangentiala si nu este determinanta.

Ce descrieti dvs. este o speta pur comerciala, in care dvs. aveti incheiat un contract de furnizare iar furnizorul nu-si indeplineste obligatiile asumate.

Faptul ca s-au spart tevi, ca diametrul nu e corespunzator, etc. nu va priveste pe dvs. ci este problema beneficiarului lucrarii, adica a entitatii juridice care administreaza reteaua de distributie.

Faptul ca nu aveti surse alternative de apa este din nou neplacut, dar, conform legislatiei (poate strambe) din tara noastra, subsolul sau cursurile de apa sunt monopol al statului si deci nu puteti ridica pretentii daca nu aveti un contract de concesiune ale carui clauze sa fie incalcate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa sabre sabre Salutare, Problema sta in felul urmator: - de la strada principala este formata o junctiune de unde pleaca tevile de apa pentru 4 case, primele 2 erau ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz: cine trebuie să plătească instalatorul venit la et. 4 după ce se fac reparații la conductele de apă? Elidor Elidor Buna ziua, dragi prieteni, am nevoie de asistenta la situatia de mai jos: STUDIU DE CAZ Intr-un bloc, pe o coloana de 4 etaje cu cate un ap. pe etaj, se fac ... (vezi toată discuția)
Inundatie GCC GCC Buna seara si la multi ani! Am o problema pe care nu o pot rezolva si m-am gandit ca poate are cineva vreo idee! Stau la bloc si din 1993 cand m-am mutat am ... (vezi toată discuția)