Buna seara si la multi ani!
Am o problema pe care nu o pot rezolva si m-am gandit ca poate are cineva vreo idee!
Stau la bloc si din 1993 cand m-am mutat am problema ca ma tot inunda de regula vecina de deasupra(uneori si cei care stau mai sus de ea). La inceputul anului am patit-o din nou. Am facut sesisare scrisa la presedinte, in care am solicitat sprijin in sensul ca nu stiam cauza inundatiei si vinovatul si in caz de actionare in judecata nu stiam pe cine sa acuz. Nu am primit nici azi raspuns scris, desi sesizari au fost vreo doua.
Am facut sesizare la primarie, au venit doi insi care s-au uitat si mi s-au parut destul de superficiali si neprofesionisti. De la acestia am primit scris ca toti vecinii de la etajele superioare si-au remediat deficientele.
acum de Paste (cu vreo 3 zile inainte) iar am patit-o. Am incercat sa vorbesc cu vecina de sus, dar aceasta m-a amenintat, ca daca o mai deranjez, fiul ei va face puscarie din cauza mea. Presedintele mi-a spus ca de la ea este problema(are niste tevi sparte) si ca i-a pus in vedere sa nu mai foloseasca apa pana nu si-o repara.
Bineinteles ca toata lumea de sus a folosit apa iar eu numai Paste nu am avut.
Administratorul nu mai raspunde la telefon, presedintele tot cam asa, ba mi-a zis cand am reusit sa vorbesc in sfarsit cu el sa am rabdare cat cuprinde si sa-l las ca e bolnav. Nimeni nu vrea sa faca nimic, ba mai mult parca tot eu sunt de vina ca "deranjez" cu problemele mele.
Nu stiu ce sa mai fac.Tot ce fac fac degeaba.
In speranta ca are cineva capul mai limpede si imi poate da o idee, ii multumesc anticipat!
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul este numai un angajat al asociatiei si nu are competenta sa decida remedirea defectiunilor existente pe instalatiile parti comune sau private,fara acordul presedintelui sau a comitetului executiv
2-Pentru preintampinarea situatiilor neplacute incheiati asigurarea facultativa a locuintei,astfel incat in caz de repetare neplaceri, proprietarul vinovat sau asociatia vor fi obligati sa suporte prejudiciile cauzate dvs
3-Sesizati oficial presedintele de asociatie si subliniati rugamintea de remedire deficienta in termen rezonabil
Faceti o cerere scrisa (in doua exemplare) pe care o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, la adresa asociatiei, pe numele presedintelui asociatiei.
Recipisa de la posta si al doilea exemplar il pastrati pentru cazul in care nu vi se raspunde in termen de maxim 30 zile si doriti sa actionati asociatia in judecata pentru neimplicare in reparatia tevilor din cauza carora sunteti inundat mereu si vi se deterioreaza apartamentul.
Daca nu este primita scrisoarea de catre presedinte si vi se returneaza, atunci o pastrati inchisa, asa cum ati trimis-o si impreuna cu recipisa de la posta si cu al doilea exemplar constituie probe pentru lipsa de interes a presedintelui asociatiei in rezolvarea problemei. Daca e bolnav sa-l lase pe vicepresedinte sau pe alt membru al comitetului executiv sa conduca treburile asociatiei.
Nu conteaza ale cui sunt tevile sparte, important este ca cineva din asociatie, si anume administratorul impreuna cu un instalator, sa depisteze cauza inundatiilor repetate. Nici nu conteaza cum fac acest lucru, important este sa vi se raspunda ca s-a luat la cunostinta si ca s-a descoperit cauza problemei. Daca este vorba de teava comuna trebuie sa fie reparata de asociatie, daca e vorba de teava proprietate a vecinei se poate repara pe loc de instalatorul adus de administrator, plata se face de administrator si in luna urmatoare se pune pe lista aceasta cheltuiala proprietarului caruia i s-a facut reparatia.
Inundatie tevi comune
neod
cum se procedeaza in cazul in care un perete vertical este inundat de mai mult timp, iar sesizarea verbala, scrisa cat si poze cu acest perete au fost ... (vezi toată discuția)